Magazin

Cele mai ușoare rețete pentru studenți. Puține ingrediente și preparare rapidă

Cele mai ușoare rețete pentru studenți. Ai nevoie de foarte puține ingrediente, și mai puține ustensile, iar rezultatul va fi delicios. Pot fi gustări rapide pentru studenți, dar nu numai. Oricine le poate pregăti în lipsă de timp și pot fi o surpriză chiar și atunci când aștepți musafiri.

Cele mai ușoare rețete pentru studenți

O variantă de rețetă pentru studenți este sandwich-ul cald cu cârnat picant și ou. Nu este tocmai o rețetă, dar e ceva ce se prepară extrem de rapid și este consistent.

Pentru asta ai nevoie de: aproximativ 150 g carnat proaspăt picant, o mini franzelă albă, un ou, câteva frunze de salată, o jumătate de roșie, ketchup și puțină boia dulce.

Rețetă de ciocolată de casă

În primul rând trebuie să prăjiți carnea în puțin ulei, păstrați focul mediu și rumeniți bine pe toate părțile. Spargeți oul într-un castronel și amestecați-l cu un vârf de linguriță de boia dulce. Când carnea s-a rumenit suficient, turnați oul peste ea. Peste puneți mini franzela despicată în două. După ce oul este complet gătit, închideți sandwichul ca pe o scoică, și mai țineți puțin în tigaie ca să încălziți și baza. Scoateți din tigaie, desfaceți-l, puneți puțin ketchup, felii de roșie și câteva frunze de salată.

Rețetă de paste cremoase cu sos de brânză

Ai nevoie de o cană de paste mici (aprox. 100 g), o cană plină de lapte (250ml), aproximativ 100 g de brânză telemea și puțin unt.

Puneți laptele la fiert, cu focul mic. Când dă în clocot adăugați pastele și fierbeți conform instrucțiunilor de pe pachet. Între timp sfărâmați brânza cu o furculiță.

Când timpul de fierbere al pastelor aproape a trecut, adăugați brânza, opriți focul și amestecați până ce se formează un sos cremos. Apoi mai aveți nevoie de o bucățică de unt, după care pastele sunt gata!

Șnițele din piept de pui

Pentru această rețetă ai nevoie de: 600 g piept de pui, 3 ouă, 150 gr pesmet, 600 ml ulei, sare și piper.

Tăiați fâșii pe lungime pieptul de pui, după care le asezonați cu sare și piper.
Puneți în vase diferite făina, ouăle bătute, puțină sare și pesmetul. Treceți pieptul de pui prin făină, acoperiți-l pe ambele părți, apoi îl scufundați în ouă, iar la final îl tapetați cu pesmet. Imediat după puneți fâșiile de piept de pui la prăjit.

Le puteți servi cu un piure de cartofi sau chiar cu cartofi prăjiți.

 

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.