Știri externe

“Christian Eriksen a murit câteva minute”. Anunțul care îi poate compromite cariera

Fotbalistul danez Christian Eriksen a devenit cunoscut în toată lumea în urma incidentului de la Euro 2020. Tânărul în vârstă de 29 de ani a căzut secerat pe teren, fără ca cineva să-l atingă. Au fost minute de tensiune extremă în timpul meciului Danemarca – Finlanda. Meciul a fost oprit până când jucătorul a fost stabilizat, a ajuns la spital, și-a revenit, i-a sunat pe colegii lui și le-a spus să continue.

Christian Eriksen a murit câteva minute

Cazul lui Christian Eriksen este cu atât mai sensibil cu cât tânărul este sportiv de performanță și face periodic investigații și evaluări în ceea ce privește starea de sănătate.

Cu referire la ce i s-a întâmplat lui Eriksen în timpul meciului, un profesor de cardiologie sportivă a spus că acesta a murit câteva minute.

Este vorba despre Sanjay Sharma, de la o universitate din Londra. Acesta a făcut declarații pentru agenția DPA. El a spus că nu crede că Eriksen își va putea continua cariera, în condițiile în care a murit câteva minute.

Poate sună brutal, dar Eriksen a murit câteva minute. Vor risca profesioniştii din domeniul sănătăţii să-l lase să moară din nou? Raspunsul este nu. Vestea bună este că va trăi, vestea proastă este că probabil este la sfârşitul carierei sale. Nu ar trebui să i se permită să joace în Marea Britanie, suntem foarte stricţi în acest sens, a declarat Sharma.

Christian Eriksen a căzut secerat în timpul meciului Danemarca – Finlanda

Incidentul care l-a avut protagonist pe Christian Eriksen a făcut înconjurul lumii. Fotbalistul care are 29 de ani a fost la doar un pas de moarte. Intervenția promptă și eficientă a medicilor i-a salvat viața. Sportivul a căzut secerat în timpul partidei cu Finlanda. Medicii l-au resuscitat sub privirile îngrozite ale suporterilor din tribune. Soția lui a trăit momente cumplite, pentru că nu înțelegea ce se petrece cu el. Din fericire, sportivul și-a revenit și a fost stabilizat chiar pe teren. El a fost transportat la spital și este în continuare sub supraveghere medicală.

Există șanse să nu se mai întoarcă pe terenul de fotbal. Christian Eriksen este căsătorit și are doi copii mici.

Comments are closed.