Știri

Cine este Alexandra Georgiana Văcaru, noul prefect al Capitalei

Capitala are un nou prefect după demiterea lui Alin Stoica. Funcția va fi ocupată de acum înainte de către Alexandra Georgiana Văcaru, o tânără care a lucrat ca inspector la Consiliul Concurenței și a fost consilier pentru afaceri europene la Curtea de Justiție a Uniunii Europene.

Cine este Alexandra Georgiana Văcaru

Executivul a anunțat miercuri că Alexandra Văcaru, în vârstă de 36 de ani este noul prefect al Capitalei. Postul era vacant după demiterea lui Alin Stoica, de la USR PLUS, iar ulterior atribuțiile lui au fost preluate de către subprefect.

Ei bine, Alexandra Georgiana Văcaru o va înlocui pe Antonela Ghiță, subprefect al Capitalei, care a fost desemnată pe 9 septembrie să preia atribuțiile prefectului Alin Stoica.

Reamintim faptul că Alin Stoica a fost demis de premierul Florin Cîțu împreună cu toți reprezentanții USR PLUS de la nivelul prefecturilor și din funcțiile de secretari de stat.

Alexandra Văcaru are un CV impresionant

Alexandra Georgiana Văcaru a absolvit cursurile Facultății de Drept din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar apoi Facultatea de Relații Internaționale și studii europene, din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

În perioada 2008-2009, Văcaru a făcut masteratul la Paris, la Universitatea Panthéon-Assas, pe dreptul european, iar imediat după a mai făcut un master în dreptul concurenței la Universitatea Paris Descartes din Franța.

De-a lungul timpului a avut mai multe funcții importante, dintre care: la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, la Consiliul Concurenţei și la Tribunalul Uniunii Europene.

Începând din luna august a acestui an, Alexandra Georgiana Văcaru activează în cadrul Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în funcția de şef al Serviciului Juridic.

Noul prefect al Capitalei vorbește fluent Limba Engleză și Limba Franceză. Potrivit declarației de avere, Văcaru deține mai multe terenuri agricole în Podu Iloaiei, dobândite prin cumpărare, și trei apartamente în Iași și București.

Comments are closed.