Media

Cine a fost Larry King – celebrul realizator de talkshow-uri din America

Cine a fost Larry King – celebrul realizator de talkshow-uri care a avut invitați actori mari, politicieni, vedete de Hollywood și staruri din sport. Jurnalistul s-a stins la venerabila vârstă de 87 de ani. La finalul lunii decembrie fusese internat în spital cu diagnosticul de coronavirus, iar acum s-a stins.

Larry King – un nume mare care a scris istorie

Știrea cu privire la moartea lui Larry King a fost confirmată sâmbătă, 23 ianuarie 2021. Ajung la venerabila vârstă de 87 de ani, celebrul jurnalist s-a infectat cu coronavirus, iar asta i-a adus mari complicații. Starea lui de sănătate s-a înrăutățit semnificativ din decembrie și până în ianuarie când inima lui a cedat.

Larry King a fost un nume mare în industria radioului și mai apoi a televiziunii. El devenit celebru în anii 1970 cu programul de radio „The Larry King Show”, pe care îl găzduia în rețeaua MBS. Ulterior a devenit gazda propriei sale emisiuni TV, Larry King Live pe CNN, între 1985 și 2010, unde printre invitații săi au fost politicieni, vedete de la Hollywood, staruri din sport și conspiraționiști celebri.

A fost premiat de nenumărate ori pentru activitatea sa extraordinară. De-a lungul carierei a bifat mii de interviuri cu persoane publice mari, cu staruri din sport, cu politiceni, sau vedete de la Hollywood. A făcut totul din pasiune și a fost extrem de îndrăgit de public.

Larry King – considerat un adevărat talent

Larry King a  fost considerat un adevărat talent. S-a făcut remarcat și prin stilul vestimentar, iar piesa de rezistență o reprezentau bretelele peste cămașă. Spune că îi place să intre într-un interviu știind nu mai multe decât publicul său. Doar în felul acesta reușea să pună cele mai bune, mai pertinente și mai savuroase întrebări intervievatului.

Larry a devenit în decursul a șase decenii una dintre cele mai cunoscute figuri media din America. Show-ul său emblematic de la CNN, intitulat Larry King Live, pe care l-a găzduit timp de 25 de ani, a avut audiență record. În cele mai bune zile reușea să atragă 1,5 milioane de telespectatori pe ediție.

“Larry își privea întotdeauna subiectele de interviu ca fiind adevăratele vedete ale programelor sale și pe sine însuși ca doar o conductă imparțială între invitat și public. Fie că a intervievat un președinte american, un lider străin, o celebritate, un personaj scandalat sau un om, Larry a plăcut să pună întrebări scurte directe și  simple”, scrie în declarația care anunță decesul jurnalistului.

Larry King (pe numele său real Lawrence Harvey Zeiger), s-a născut pe 19 noiembrie 1933 și a murit pe 23 ianuarie 2021.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *