Știri

Cine ar putea fi noul premier al României. El vrea să îi ia locul lui Nicolae Ciucă

În ultima perioadă au avut loc multe schimbări în plan politic. Mai multe personaje importante au demisionat din funcțiile pe care le dețineau și se vorbește deja despre înlocuirea altora. Un important membru politic a declarat că ar putea să îi ia locul lui Nicolae Ciucă și este foarte hotărât să facă acest pas.

Marcel Ciolacu ar putea deveni premier

Nicolae Ciucă este actualul premier al României, o funcție extrem de râvnită. Marcel Ciolacu, opozantul său, reprezentant al Partidului Social-Democrat, susține că următorul mandat va fi câștigat de un membru al partidului său și este foarte optimist în acest sens.

Președintele PSD că, din luna mai 2023, PSD are funcţia de prim-ministru. Nu exclude posibilitatea ca tocmai el să câștige alegerile și, dacă va considera că are capacitățile necesare să dețină această funcție, va accepta provocarea. Atât el, câtși colegii săi vor vota și vor face cea mai bună alegere.

”Dacă consider că am capacitatea şi informaţia de a duce lucrurile în dinamica respectivă, este posibil. Am multe defecte, nu sunt ipocrit. Este o provocare pentru orice om politic”, susține Ciolacu.

Liderul PSD este foarte dezamăgit de ce fac colegii lui de la PNL. Marcel Ciolacu este de părere că liberalii trec printr-o mare criză, iar ca dovadă stau demisiile din ultima perioadă. Totuși, consideră că Ciolacu este responsabil și trebuie să își aleagă mai atent miniștrii.

Nicolae Ciucă vrea să devină președinte de partid

În urmă cu mai bine de o săptămână, Florin Cîțu a demisionat de la conducerea partidului. Drept urmare, premierul Nicolae Ciucă și-a depus miercuri moțiunea de candidatură pentru funcția de președinte al PNL. Premierul consideră că este capabil să se ocupe de îndatoririle pe care le presupune această funcție și de aceeași părere sunt și colegii lui.

„Am decis să-mi depun moțiunea de candidatură pentru funcția de președinte al PNL. Am decis să-mi asum această responsabilitate după o discuție pe care am avut-o cu colegii și în urma analizei pe care am făcut-o asupra întregii situații politice.”, declară Nicolae Ciucă.

Premierul a mărturisit că principalele lui scopuri sunt întărirea partidului și pregătirea alegerilor următoare. Este optimist și susține că toate obiectivele propuse de PNL vor fi duse la bun sfârșit sub conducerea sa.

Comments are closed.