Media

Cine este fiica lui Ion Dichiseanu: “tata îmi spune că sunt lumina ochilor lui”

Fiica lui Ion Dichiseanu se numește Ioana Georgiana Dichiseanu și i-a fost alături tatălui ei, până în ultimul moment al vieții lui. Pandemia de coronavirus și regulile de protecție i-au îngreunat și mai mult situația Ioanei, care nu a putut să fie fizic cu tatăl ei, dar a făcut tot posibilul ca el să simtă că nu este singur în această luptă.

Cine este fiica lui Ion Dichiseanu

Ioana Dichiseanu, de profesie regizor, avea o relație foarte apropiată cu tatăl ei, marele actor Ion Dichiseanu. Obișnuia să-i spună tatălui ei – soarele meu, iar actorul îi amintea mereu că ea este – lumina ochilor lui.

Eu îi spun tatei că este “soarele meu”. Tata îmi spune că sunt “lumina ochilor lui”. Cert este că fără soare, nu există lumină . Soarele este cel care ne dă viață și avem nevoie de el ca de aer. Mă rog la Dumnezeu să îl aducă repede și sănătos acasă pentru a avea soare și bucurie din nou, scria Ioana pe Facebook în urmă cu ceva timp.

Ioana este fiica lui Ion Dichiseanu cu Simona Florescu. Cei doi au divorțat în urmă cu mulți ani, dar au rămas în relații bune. De departe, o relație specială era între actor și nepoțica lui Anastasia.

Între Anastasia și tata este o legătură specială. Se iubesc, se înțeleg… În această poză, Anastasia împlinea trei anișori. Tata mi-a spus că își dorește să o țină de mânuță pe “primăvara sufletului său” în drum spre școală, spune Ioana Dichiseanu într-o altă postare pe Facebook.

Pierderea suferită de Ioana Dichiseanu este enormă. Toți cei apropiați familiei lor știau cât de iubit era marele actor și cât de mult își dorea familia lui să-l revadă, cu bine, acasă.

Relația lui Dichiseanu cu Simona Florescu

Ion Dichiseanu a fost căsătorit cu Simona Florescu. Cei doi au divorțat în 2008, după o relație de 22 de ani. Chiar dacă s-au separat, au rămas în relații foarte bune, de dragul fiicei lor și a nepoatei Anastasia. Simona a mai avut un mariaj după Dichiseanu, dar actorul nu a mai fost recăsătorit.

Nu cred că există oameni care nu îşi doresc să fie iubiţi. Iubirea e sentimentul acela de a-ţi păsa, de a avea grijă, de a duce dorul persoanei iubite, în ciuda trecerii timpului. Asta e iubirea adevărată. Iubirea doare uneori, dar ne şi curăţă, ne purifică, ne înalţă, ne face mai buni, mai frumoşi. Iubirea nici măcar nu are memorie. Iubirea adevărată înseamnă Dumnezeu, spunea Simona Florescu pe Facebook.

Ion Dichiseanu s-a stins din viață joi, 20 mai 2021, pe patul de spital. Era internat de trei luni la Spitalul Floreasca din Capitală. Părea că starea lui de sănătate se îmbunătățește, iar vestea că a murit, a șocat pe toată lumea.

Comments are closed.