Știri

Cine este Stela Halichidis managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța

Dr. Stela Halichidis este managerului Spitalului De Boli Infecțioase din Constanța. Aceasta este la conducerea spitalului din anul 2011 cu mici întreruperi.

Declarații după incendiul din 1 octombrie, de la Spitalul De Boli Infecțioase Constanța

“Toate defecţiunile au fost remediate, totul funcţiona conform legii. Existau avizele legale, necesare, totul a funcţionat, dar s-a întâmplat un necaz. O să vedem de la ce. (…)
Toate actele sunt în regulă, toate defecţiunile care au fost constatate s-au remediat. Nu era nimic în neregulă. (…)
Reţeaua a fost verificată, nu era supradimensionată. Nu a existat nimic în plus în afară de aparatura medicală, care are contract de mentenanţă”, a spus managerul, care a susținut în mai multe rânduri că nu poate da alte declarații deoarece îi e rău.

“Îmi e rău, ce vreți, să mor aici?”, s-a adresat ea jurnaliștilor.

Întrebată dacă personalul se afla în Secţia ATI unde a izbucnit incendiul, aceasta a spus că tot personalul era prezent.

Cine este Stela Halichidis, șefa Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța – CV

Potrivit rezultatelor afişate, aceasta a obţinut nota 10 şi la testul-grilă, şi la proiectul de management şi va ocupa, timp de trei ani, funcţia de manager al Spitalului de Boli Infecţioase.

Stela Halichidis a absolvit, în anul 1993, Universitatea „Carol Davila“, din Bucureşti. În anul 1994, a fost preparator universitar pe disciplina Boli infecţioase şi Epidemiologie.

În anul 1998, devine asistent universitar – disciplina Boli infecţioase şi Epidemiologie, după care, în anul 2004 – şef lucrări disciplina Boli infecţioase şi Epidemiologie.

În anul 1999, devine medic specialist în Boli Infecţioase, iar în anul 2004, medic primar Boli Infecţioase. Stela Halichidis devine, în anul 2004, doctor în Medicină.

În perioada anilor 2004-2009, a ocupat funcţia de director adjunct medical. Stela Halichidis a fost numită în funcţia de director al Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa pe 26 mai 2009, după ce contractul de management al medicului Sorin Rugină a expirat.

Ce avere are Stela Halichidis

Cine este Stela Halichidis managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța

Cine este Stela Halichidis managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța

Şefa unităţii sanitare, Stela Halichidis, deţine bijuterii în valoare de 6.000 de euro, icoane de 5.000 de euro şi mobilă de 5.000 de euro, potrivit declaraiei de avere publicată pe site-ul spitalului.

Managerul are în posesie părţi din cinci terenuri intravilane, unul agricol şi unul extravilan, situate în comunele Dunăreni, Alimanu, Târguşor. La acestea se adaugă şi un loc de veci în Cimitirul Central.

Şefa Spitalului de Infecţioase mai are părţi din trei case de locuit şi o casă de vacanţă. În garaj, Stela Halichidis ţine două automobile: un BMW fabricat în 2007, un Range Rover fabricat în 2007, dar şi o barcă de pescuit.

La acestea se adaugă bijuterii în valoare de 6.000 de euro, icoane de 5.000 de euro şi mobilă de 5.000 de euro. În declaraţia de avere este menţionată şi o datorie de 90.000 de euro, scadentă în 2029.

În anul fiscal trecut, Stela Halichidis a câştigat: 71.893 de lei de la Spitalul Municipal de Boli Infecţioase, 53.198 de lei de la Universitatea „Ovidius“, 8.500 de lei de la AstraZeneca, 4.066 de lei de la Boehringer Ingelheim şi 2.779 de lei de la Bayer (companii farmaceutice).

Soţul ei a contribuit la bugetul familiei cu suma de 9.420 de lei, fiind angajat la societatea Ring-Star. Potrivit declaraţiei de interese, soţul directorului Spitalului de Boli Infecţioase este acţionar la două societăţi: Target One SRL (obiect de activitate – lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale) şi Grek Antico SRL.

INCENDIU Spital Boli Infecțioase Constanța

Adrian Olănescu
Adrian Olănescu este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV și mai apoi a lucrat la Știrile Pro TV. Dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.