Știri

Cine reprezintă România la Olimpiada de la Tokyo. Cine poartă drapelul în deschiderea competiției

România participă la Olimpiada de la Tokyo, care se desfășoară în perioada 23 iulie – 8 august 2021. Jocurile olimpice debutează astăzi pentru cei 101 concurenți ai țării noastre, care speră că vor obține cele mai importante premii. Află tot ce trebuie să știi despre jocurile olimpice.

Concurenți la Olimpiada de la Tokyo

Reprezentanţii României vor concura la Jocurile Olimpice de la Tokyo la înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet feminin 3×3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box, scrimă, triatlon, judo, tir cu arcul şi tenis și în total 100 de sportivi vor demonstra ce pot.

La competiţiile de atletism din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, România va fi reprezentată de Florentina Costina Iuşco, Alina Rotaru (ambele la săritura în lungime), Claudia Mihaela Bobocea (1.500 m), Daniela Stanciu (săritura în înălţime), Alin Alexandru Firfirică (aruncarea discului), Marius Iulian Cocioran (50 km marş), Rareş Andrei Toader (aruncarea greutăţii), Bianca Florentina Ghelber (aruncarea ciocanului), Andrea Miklos (400 m), Mihăiţă Alexandru Novac (aruncarea suliţei).

Printre concurenții de la JO se numără și Mădălina Amăistroaie, o tânără sportivă de 18 ani care reprezintă România la tir cu arcul. Reprezentanta României a terminat pe locul 37 în concursul de clasament. Ea a acumulat un punctaj de 634 puncte, în urma celor 72 de săgeți trase.

Cei mai medaliați sportivi români la JO

Există o mulțime de români care au obținut de-a lungul timpului rezultate uimitoare la jocurile olimpice. Topul începe cu celebra noastră gimnastă, Nadia Comăneci, care a primit și nota 10.

1. Nadia Comăneci (Gimnastică) – 9 medalii (5 aur, 3 argint, 1 bronz)
2. Elisabeta Lipă (Canotaj) – 8 medalii (5 aur, 2 argint, 1 bronz)
3. Georgeta Damian (Canotaj) – 6 medalii (5 aur, 1 bronz)
4. Ivan Patzaichin (Caiac Canoe) – 7 medalii (4 aur, 3 argint)
5. Doina Ignat (Canotaj) – 6 medalii (4 aur, 1 argint, 1 bronz)
6. Ecaterina Szabo (Gimnastică) – 5 medalii (4 aur, 1 argint)
7. Viorica Susanu (Canotaj) – 5 medalii (4 aur, 1 bronz)
8. Daniela Silivaș (Gimnastică) – 6 medalii (3 aur, 2 argint, 1 bronz)
9. Simona Amânar (Gimnastică) – 7 medalii (3 aur, 1 argint, 3 bronz)
10. Constanța Burcică (Canotaj) – 5 medalii (3 aur, 1 argint, 1 bronz)

Care sunt purtătorii de drapel ai României

În deschiderea de azi a competiției, Canotoarea Mădălina Bereş şi înotătorul Robert Glinţă vor purta astăzi drapelul țării noastre. Ei au fost desemnați de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.

Robert Glinţă este multiplu medaliat și primul înotător din România care a reuşit să câştige aur la Campionatele Europene. Tot el a fost și primul sportiv calificat la JO de la Tokyo.

Cât despre Mădălina Bereș, canotoarea a obținut bronzul la Rio 2016 şi este campioană mondială cu barca de 8+1 a României. A reușit să obțină până acum 6 titluri europene.

Comments are closed.