Știri

Clotilde Armand susține că a trecut patru spitale în administrația Primăriei Generale

Clotilde Armand a scris într-o postare pe Facebook că nu a tăiat finanțarea celor patru spitale din sectorul pe car eîl conduce, ci a ales să le treacă de la primăria de sector la Consiliul General al Municipiului București. În același timp primarul general Nicușor Dan susține că asta s-a întâmplat deoarece primarul sectorului 1 nu se poate ocupa de ele.

Clotilde Armand a lămurit problema spitalelor din sectorul pe care îl conduce

Primarul sectorului 1, Clotilde Armand, susține că informațiilor conform cărora a tăiat finanțarea de la patru spitale este falsă. Ea a precizat că acestea au fost trecute de la primăria de sector, la primăria generală, conform unei decizii emise de Curtea de Conturi.

„Nu s-a tăiat nimic. În ședința de ieri s-au trecut 4 spitale din administrarea Sectorului 1 în administrarea Consiliului General al Municipiului București. Știți de ce? Pentru că există o decizie a Curții de Conturi care ne spune asta”, a scris ea.

Clotilde Armand a mai subliniat că această decizie controversată a fost luată printr-o hotărâre de Consiliu local în anul 2010 și că există o hotărâre de guvern care prevede că aceste spitale sunt finanțate de stat.

Nicușor Dan a ținut să îi răspundă și a recunoscut că este gata să administreze aceste spitale, dacă va primi fondurile necesare pentru a face asta. El a mai precizat că își dorește să administreze cât mai multe lucruri car eprivesc calitatea vieții bucureștenilor și speră să primească finanțarea necesară pentru a putea face asta.

„Înțeleg că există dorința, în ultima vreme, a transferului unor obiective dificil de administrat către Primăria Capitalei. Eu sunt absolut deschis să administrez cât mai multe lucruri care privesc calitatea vieții bucureștenilor, doar să fie asigurată finanțarea către Primăria Municipiului București pentru asta. Dacă cineva nu se poate ocupa de aceste proiecte și instituții din Capitală, atunci eu declar că vreau să le administrez împreună cu echipa Primăriei, cu condiția să ni se asigure banii necesari”, a scris Dan pe Facebook.

Comments are closed.