Știri

Cod galben de vânt puternic! Rafalele vor depăși 90-100 km/h

Cod galben de vânt puternic în mai multe județe din țară. Vântul a făcut ravagii în câteva zone din țară și se pare că va continua să-și facă simțită prezența și în următoarele zile. Meteorologii au emis o avertizare tip cod galben de intensificări ale vântului, valabilă în intervalul 2 septembrie, ora 10.00 – 2 septembrie, ora 21.00.

Cod galben de vânt puternic

În intervalul menționat, în Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei, în nord-estul Munteniei și local la munte, vântul va avea intensificări susținute, cu viteze de 55-65 km/h, iar pe creste, în special ale Carpaților Meridionali, temporar rafalele vor depăși 90-100 km/h.

Intensificări locale și temporare ale vântului vor fi și în centrul și sudul teritoriului, cu viteze în general de 45-55 km/h.

Semnificație cod galben: fenomenele meteorologice prognozate (vânt puternic, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, ninsori abundente, viscol, temperaturi extreme, polei, ceaţă) vor fi temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă sau zona specificată.

Prognoza pentru Municipiul București

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au emis prognoza specială pentru Municipiul București. Vremea va fi predominant frumoasă, dar răcoroasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 24…25 de grade.

În prima zi de toamnă a nins în România, spre bucuria turiștilor. Primii fulgi și-au făcut apariția la 2.500 de metri în zona vârfului Coştila din Bucegi.

În continuare, vremea se anunță a fi capricioasă în toată țara. Zilele calde vor alterna cu cele reci, iar precipitațiile își vor face apariția în special în a doua jumătate a lunii septembrie.

Comments are closed.