Știri

Cod galben de vreme rea! Vijelii și ploi puternice

Vremea continuă să fie extrem de schimbătoare la noi în țară. După ce am avut parte de temperaturi de peste 30 de grade celsius, se pare că vremea scapă din nou de sub control și vin ploile și vijeliile. Meteorologii au emis avertismente de cod galben de vreme rea, valabil până diseară.

Avertizare de cod galben

Vremea devine tot mai rea la noi în țară și pare că toamna își intră cu adevărat în drepturi. După câteva zile în care am avut parte de temperaturi de până la 35 de grade celsius, ca în timpul verii, se pare că vremea rea se întoarce aproape în toată țara. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, sâmbătă, mai multe avertizări nowcasting Cod galben de vijelii pentu zone din mai multe județe din țară.

Mai mult județe sunt vizate de temperaturi scăzute, ploi și vreme extrem de rea, fenomene extreme și ceață în zonele mai joase. Instabilitatea atmosferică va fi accentuată în toate zonele vizate și ne așteaptă descărcări electrice și izolat căderi de grindină.


Shakira i-a dat fatala lui Pique. Nimeni nu se astepta sa se razbuna așa>>>>

Potrivit ANM, până la ora 17:00, în judeţele Călăraşi, Giurgiu, Teleorman, Gorj (zona joasă), Olt, Dolj, Vâlcea (localităţile: Drăgăşani, Bălceşti, Prundeni, Fârtăţeşti, Şuşani, Orleşti, Lungeşti, Ştefăneşti, Valea Mare, Zătreni, Tetoiu, Glăvile, Suteşti, Laloşu, Livezi, Ghioroiu, Măciuca, Drăgoeşti, Diculeşti, Creţeni, Mădulari, Guşoeni, Făureşti, Voiceşti, Stăneşti, Lăcusteni, Mitrofani şi Amărăşti), Mehedinţi (zona joasă) şi Alba (zona joasă) se vor semnala, local şi temporar, intensificări ale vântului cu rafale de peste 55 – 65 km/h, chiar și 70 km/h în zonele înalte.

Vremea se strică în acest weekend considerabil. Urmează câteva zile de ploi torențiale, iar codul galben poate fi prelungit dacă situația nu se remediază. Deși vremea este urâtă în majoritatea regiunilor din țară, în zona de sud va fi în continuare cald, dar de duminică se va simți o răcire considerabilă, la fel ca în tot restul țării.

Comments are closed.