Știri

Cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină. Județele vizate de fenomenele meteo

Meteorologii au emis o atenționare meteo Cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină în două județe din țară.

Atenționarea meteo Cod portocaliu din Hunedoara este valabilă în intervalul 13:25 – 14:30.

Fenomene meteorologice asteptate: local averse care vor acumula peste 30…35 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină, intensificări ale vântului

Localitățile din Hunedoara afectate de Codul portocaliu: Hațeg, Râu de Mori, Sântămăria-Orlea, Bretea Română, Sălașu de Sus, Ghelari, Teliucu Inferior, Densuș, Totești, Răchitova, Sarmizegetusa, Lunca Cernii de Jos, General Berthelot, Toplița, Cerbăl, Bunila, Lelese.

Atenționarea meteo Cod portocaliu din Brașov este valabilă în intervalul 15:00 – 16:00.

Fenomene meteorologice asteptate: averse ce vor depăși local 35-40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină

Localitățile din Brașov afectate de Codul portocaliu: Rupea, Homorod, Cața, Bunești;


Shakira i-a dat fatala lui Pique. Nimeni nu se astepta sa se razbuna așa>>>>

Administrația Națională de Meteorologie a emis astazi un cod galben de instabilitate atmosfericã accentuatã pentru jumătate din țară.

Codul galben va intra în vigoare astăzi la ora 12.00 și va fi valabil până diseară la ora 22.00, în toată zona montană, în mare parte din Oltenia și local în Muntenia. Vor fi ploi torențiale ce vor duce la acumulări de apă ce vor depăși pe alocuri 25/ 30 de litri pe metrul pătrat și izolat 40 de litri pe metrul pătrat.

Vorbim de asemenea de vijelii, de descărcări electrice și izolat vor fi chiar condiții de grindină. Din punct de vedere termic, însă, va fi destul de plăcut.

Alertă meteo. Cod galben de furtuni cu descărcări electrice și ploi torențiale în jumătate din țară

Codul galben e valabil până diseară la ora 22.00, în toată zona montană, în mare parte din Oltenia și local în Muntenia. Vor fi ploi torențiale ce vor duce la acumulări de apă ce vor depăși pe alocuri 25/ 30 de litri pe metrul pătrat și izolat 40 de litri pe metrul pătrat.

Vorbim de asemenea de vijelii, de descărcări electrice și izolat vor fi chiar condiții de grindină. Din punct de vedere termic, însă, va fi destul de plăcut.

“În zona montanã, în cea mai mare parte a Olteniei şi local în Muntenia, vor fi perioade cu instabilitate atmosfericã accentuatã, care se va manifesta prin averse torenţiale, descãrcãri electrice, intensificãri ale vântului şi izolat vijelii şi grindinã. Cantitãţile de apã vor depãşi 25…30 l/mp şi pe alocuri 40 l/mp.

Notã: Manifestãri de instabilitate atmosfericã vor fi pe arii restrânse şi în restul teritoriului”, precizează ANM.

Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.