Știri

Cod roșu de alertă din cauza caniculei! Autoritățile stabilesc restricții de circulație ca să facem față temperaturilor ridicate

Canicula ne dă mari bătăi de cap! Situația este din ce în ce mai gravă în toată țară și temperaturile par să scape de sub control. Ne așteaptă o săptămână caniculară, cu temperaturi de peste 40 de grade, iar autoritățile s-au gândit să ia și ele măsuri pentru a ne ajuta să facem mai ușor față situației.

Restricții de circulație pe timp de caniculă

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă, a convocat Comandamentul pentru Situații de urgență de la nivelul ministerului, privind codurile de caniculă, la care au participat reprezentanți ai tuturor companiilor de transport din subordine.

Astfel, ministrul a anunțat că ar putea fi impuse mai multe restricții speciale atât pentru transportul feroviar, cât și pentru cel rutier de tonaj mare, din cauza temperaturilor extrem de ridicate.

„Siguranța oamenilor este mereu prioritatea noastră. În perioada de caniculă ce urmează aveți misiune clară să luați orice măsură în beneficiul pasagerilor și pentru a evita daune la infrastructura de transport”, a transmis ministrul Cătălin Drulă companiilor din subordine.

Caniculă în aproape toată țara

Meteorologii avertizează că, în această săptămână, temperaturile vor ajunge la 40 de grade la umbră în aproape toată ţara. La soare, temperaturile vor putea trece chiar și cu 10 grade peste 40 și lucrurile se vor complica.

Meteorologii anunță că și nopţile vor fi identice cu cele tropicale și aerul va fi irespirabil. În acest sens, specialiştii au emis şi o atenţionare Cod galben de disconfort termic ridicat şi caniculă valabilă până la sfârşitul acestei săptămâni în mare parte din ţară. Indicele temperatură-umezeală va depăşi 80 de unităţi mai ales în Banat, Crişana, Oltenia, în vestul Maramureşului şi sud-vestul Transilvaniei.

Sunt vizate 34 de judeţe: Satu Mare, Maramureş, Bihor, Sălaj, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Sibiu, Alba, Hunedoara, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Dolj, Olt, Argeş, Teleorman, Dâmboviţa, Giurgiu, Prahova, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Constanţa, Tulcea, Brăila, Galaţi, Vrancea, Bacău, Vaslui şi Iaşi.

Comments are closed.