Știri

Concediu medical 2022. Principalele modificări pentru salariații de la stat și privat

Ce trebuie să știți despre acordarea concediului medical în acest an. S-au făcut câteva schimbări în modul de acordare a concediilor medicale, iar angajații trebuie să fie la curent cu toate noutățile. Concediul medical este un drept pe care angajatorul este obligat să îl asigure angajatului.

Modificări la legea de acordarea a concediului medical

Noile modificări au intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2022 și îi vizează atât pe angajații care lucrează la stat, cât și pe cei din domeniul privat. Trebuie să știți că a fosta fost introdus un nou mecanism de acordare a certificatelor de concediu medical în cazul incapacității temporare de muncă pentru boli obișnuite.

Acest mecanism prevede evaluarea stării de sănătate și monitorizarea pacienților de către medicii curanți, prin întocmirea unui plan de urmărire a evoluției bolii.

Perioadele de concediu medical pentru fiecare episod de boală se vor acorda în cel puțin două etape, în vederea recuperării capacității de muncă a persoanei asigurate și reinserției socio-profesionale a acesteia.

Durata concediului medical pentru incapacitate temporară de muncă, oferit de medicul de familie, nu poate să depășească 28 de zile într-un an.

Dacă în 2021, concediul de odihnă era de maxim 30 de zile, iată că în 2022 durata acestuia a scăzut cu două zile.

De la 1 august 2021, asigurații au dreptul la concediu și indemnizație pentru îngrijirea copiilor cu afecțiuni grave în vârstă de până la 18 ani, și nu până la 16 ani, cum a fost legea până la această dată.

Concediul medical se acordă în două etape

În acest an, medicii de familie vor acorda pacientului concediu medical pentru boli obișnuite în cel puțin două etape. Prima etapă este de patru zile calendaristice, cu încadrarea în limita maximă de șapte zile pentru fiecare episod de boală.

Medicul specialist din ambulatoriu poate acorda pacientului concediu medical de maxim 15 zile în prima etapă, iar în acest caz limita maximă este de 30/31 de zile de CO pe lună, adică 90 de zile pe an.

Medicii sunt obligați să facă planuri de recuperare pentru pacienții cărora le eliberează concediu medical pentru incapacitate temporară de muncă.

Menționăm faptul că, potrivit noii legi, concediile medicale pentru maternitate, pentru îngrijirea copilului bolnav, precum și în cazul riscului maternal, pot fi acordate într-o singură etapă, fără a fi necesară întocmirea planului de urmărire a evoluției bolii.

Comments are closed.