Știri Sănătate

Consumul de portocale, un adevărat pericol. Pentru cine este COMPLET interzis

Portocalele sunt cele mai consumate fructe ale momentului. Perioada aceasta este destinată consumului de citrice atât pentru gustul lor bun, dar mai ales pentru efectele pozitive ale acestora. Cu toate acestea, sunt contraindicate anumitor persoane, pentru care sunt extrem de periculoase.

Cine nu are voie să consume portocale

Chiar dacă se găsesc pe tot parcursul anului în pieţe şi magazine, portocalele sunt consumate în cantități mari în timpul sezonului rece. Aceste fructe sunt cunoscute pentru efectele lor pozitive asupra sănătății, dar puțini știu cât de periculoase pot fi în anumite situații.

Medicul de familie Denisa Zaharia a vorbit despre pericolul din aceste fructe, de care trebuie să ținem cont. Potrivit acesteia, persoanele care suferă de reumatism trebuie să consume cantități mici de portocale sau chiar să le evite complet și să ia proprietățile acestora din alte alimente. Natura acidă a sucului poate să accentueze simptomele artritei, de exemplu, și să agraveze boala.

Vezi și: Ce efecte nocive are leușteanul. Medicii explică de ce nu este bine să-l punem în ciorbă

Portocalele nu sunt bune în cantități mari nici pentru persoanele care au probleme cu stomacul. Acidul citric poate fi o adevărată otravă pentru persoanele bolnave, care trebuie să fie atente când le consumă.

La ce ajută portocalele

Atenție mare și la coaja de portocală. De cele mai multe ori, acestea sunt tratate cu o mulțime de chimicale, care nu aduc nimic bun sănătății noastre. Când cumpărăm astfel de fructe, ar fi bine să fim atenți la calitate.

Citricele, în special portocalele, sunt în topul fructelor cu o mulțime de proprietăți. Conform specialiștilor, au un aport mare de vitamina C, perecum și potasiu, magneziu, acid folic şi vitamine din complexul B.

Portocalele, fiind bogate în Vitaminele B6, ajută la susţinerea producţiei de hemoglobină şi, de asemenea, ajută la menţinerea tensiunii arteriale sub control, având în vedere că ele conțin o cantitate mare de magneziu. În plus, se spune că acestea reduc și colesterolul și chiar previn îmbolnăvirea de diabet, având în vedere că are multe zaharuri naturale.

 

Comments are closed.