Știri

Costel Alexe, sub control judiciar într-un dosar de mită! Ce a făcut, imediat, fostul ministru al Mediului

Costel Alexe a fost pus sub control judiciar de către Departamentul Național Anticorupție, în dosarul în care este acuzat de mită. Imediat după ce a aflat decizia, fostul ministru al Mediului s-a autosuspendat din funcția de președinte al Consiliului Județean Iași.

Fostul ministru al Mediului pus sub control judiciar

Lovitură grea pentru Costel Alexe, cel care a ocupat funcția de ministru al Mediului. A fost pus sub control judiciar de către Departamentul Național Anticorupție și are calitatea de inculpat într-un dosar în care este acuzat de mită.

Costel Alexe susține, în continuare, că este nevinovat și este sigur că își va demonstra nevinovăția în instanța de judecată.

Ieri, 27 aprilie, am fost invitat la DNA pentru a mi se aduce la cunoștință că, în dosarul care mă vizează, am primit calitatea de inculpat, iar procurorii au dispus impunerea controlului judiciar. Sunt nevinovat și am convigerea că voi demonstra acest lucru în instanță, dar, în acest moment, consider că este un gest de onoare să mă autosuspend din funcția de președinte al PNL Iași, a anunțat Costel Alexe.

Primul lucru pe care l-a făcut Alexe după ce a aflat că a fost pus sub acuzare într-un dosar de mită, a fost să se autosuspende din funcția de președinte al Consiliului Județean Iași.

Alexe spune că PNL, dar și el personal au susținut lupta împotriva corupției și așa va face în continuare. El consideră că autosuspendarea din funcția de președinte al Consiliului Județean Iași este un gest de onoare.

Am încredere că îmi voi demonstra nevinovăția în justiție, iar, până atunci, vreau să mă asigur că această nouă calitate pe care o am în dosar nu va afecta în niciun fel activitatea și imaginea filialei, a spus Alexe.

Începând cu 4 noiembrie 2019 până la 5 noiembrie 2020, Costel Alexe a fost ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor ambelor guverne Ludovic Orban.

Pe 27 septembrie 2020 la Alegerile locale a fost ales Președinte al Consiliului Județean Iași.

Comments are closed.