Știri

Cristian Popescu Piedone reținut de DNA, în aeroport. Primarul sectorului 5 voia să plece din țară

Primarul sectorului 5 al Capitalei a fost reținut de către procurorii DNA, în dimineața zilei de sâmbătă, 29 aprilie, în timp ce era pe Aeroportul Otopeni. Se pare că edilul era cu familia și se pregătea să plece în vacanță. Pe numele lui Cristian Popescu Piedone există un mandat de aducere.

Cristian Popescu Piedone a fost reținut de DNA

Potrivit informațiilor apărute în spațiul public, primarul sectorului 5 al Capitalei a fost condus la audieri pentru a da declarații într-un nou dosar. Deocamdată procurorii de la Direcția Națională Anticorupție nu au precizat despre ce dosar este vorba.

Cristian Popescu Piedone a fost ridicat de către polițiști în timp ce se afla pe Aeroportul Optopeni. Se pare că acesta era împreună cu familia și se pregăteau să plece în vacanță. Potrivit Digi 24, actualul primar al Sectorului 5 a fost ridicat de ofițeri DNA în momentul în care se pregătea să se îmbarce la bordul unei nave care se îndrepta spre Germania.

Sursa citată spune că ar fi vorba despre un dosar nou, o serie de suspiciuni de corupție. Ancheta este într-un stadiu incipient, iar Cristian Popescu Piedone așteaptă să afle despre ce este vorba.

Sentință în dosarul Colectiv pentru Piedone, în 3 mai

Pe data de 3 mai 2022, Curtea de Apel Bucureşti urmează să pronunțe sentința definitivă în dosarul Colectiv, în care fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat în primă instanţă la 8 ani şi 6 luni de închisoare pentru abuz în serviciu.

Condamnarea are legătură cu tragedia de la Colectiv, incendiul cumplit în care și-au pierdut viața 64 de persoane.

Prima instanță, Tribunalul București, s-a pronunţat pe 16 decembrie 2019. Atunci fostul primar al Sectorului 4, actualul primar al Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a primit o pedeapsă de 8 ani şi 6 luni de închisoare cu executare.

Ulterior fostul edil a candidat din nou la alegerile locale şi a devenit primarul Sectorului 5.

Comments are closed.