Știri

Criză de carburanți în Europa. Și România este vizată!

În ultima perioadă ne-am confruntat cu mai multe probleme, mai ales în plan financiar și energetic. Se pare că Europa va mai primi o lovitură în acest sens, care va dura pentru o perioadă îndelungată și va provoca schimbări  majore. Mai multe state, printre care și România, vor rămâne fără carburanți zile întregi, în plină vară.

Probleme în toată Europa

La scurt timp după izbucnirea războiului, majoritatea statelor au început să resimtă schimbări negative. Se pare că cele mai multe probleme au fost în plan financiar și încă ne confruntăm cu ele. După o creștere majoră a prețului de la stațiile de alimentare și coZi interminabile pentru câteva zile, ne așteaptă o situație si mai gravă.

Vezi și: Vești proaste pentru șoferii români! Nu vor mai putea cumpăra carburant la preț mic

Dacă în urmă cu ceva timp ne-am confruntat cu o mare criză în ceea ce privește carburanții și prețul lor exagerat, se pare că lucrurile nu au revenit la normal nici acum. Din contră, specialiștii spun că Europa se va lovi chiar de o lipsă drastică, așa cum nu a mai fost până acum.

“Când va începe sezonul vacanțelor în Europa și în SUA, cererea de combustibil va crește. Atunci am putea observa lipsuri: de exemplu de motorină, benzină sau kerosen, în special în Europa”, a declarat directorul executiv al Agenției Internaționale pentru Energie (AIE).

De la director aflăm că această criză energetică cu care ne vom confrunta este „mult mai mare” decât cea din anii 1970, apărută după embargoul impus asupra importurilor de petrol din Orientul Mijlociu. De altfel, această problemă va dura mai mult decât atunci și va avea un impact puternic asupra tuturor.

Lipsa carburantului se va resimțit cel mai mult odată cu sosirea sezonului Vacanțelor. Cererea va fi foarte mare atunci și foarte greu de acoperit.

Comments are closed.