Magazin

Cu ce se combină castraveții murați – beneficii pentru organism. Ce nu ai știut până acum

Medicul Mihaela Bilic dezvăluie beneficiile castraveților murați pentru organism. Potrivit spuselor specialistului în nutriție, castraveții murați blochează colesterolul din smântână, atunci când vorbim despre faimosul sos tzatziki foarte popular în timpul verii.

Beneficiile castraveților murați pentru organism

Care sunt cei mai buni castraveți? Cei proaspeți sau cei murați? Iată ce spune medicul Mihaela Bilic. A fost analizat conținutul de colesterol și concentrația în produși de oxidare ai colesterolului din 3 tipuri de produse: smântână simplă, smântână cu castraveți proaspeți și smântâna cu castraveți murați în saramură.

După ce sosurile au fost preparate, recipientele au fost ținute 3 săptămâni la frig și lumină pentru ca ingredientele să poată interacționa.

Rezultatele au arătat o scădere semnificativă a conținutului de colesterol din smântâna cu castraveți murați: de la 4,03g/kg grăsime la 3,44g/kg grăsime.

Produșii de oxidarea colesterolului se formează în timpul depozitării. După cele 3 săptămâni de păstrare s-a constatat că în smântâna simplă procentul lor s-a triplat, în timp ce în smântâna cu castraveți oxidarea a stagnat, a spus Mihaela Bilic.

Studiile au arătat că prin adăugarea de castraveți murați la smântână a crescut semnificativ activitatea antioxidantă.

Beneficiile castraveților murați pentru organism. Ce nu ai știut până acum

Efectele benefice sunt rezultatul sinergiei care se crează între produsele lactate și legume, dar mai ales procesului de fermentație lactică și coloniilor de bacterii cu bioeficiență crescută.

Mihaela Bilic: combinații alimentare recomandate pe timpul verii

Medicul Mihaela Bilic face o recomandare în favoarea sănătății și imunității noastre! Specialistul ne îndeamnă să combinăm bacteriile lactice din iaurt și smântână cu cele din murături, pentru că merg de minune împreună. Pe lângă castraveți, ale alimente sănătoase care refac coloniile de bacterii benefice din intestin sunt usturoiul și lactatele fermentate.

Mihaela Bilic este unul dintre cei mai cunoscuți medici nutriționiști din România, care are și o rubrică de sănătate la un post de televiziune – Pro Tv, iar pe lângă asta, furnizează periodic informații importante despre alimentație prin postări pe care le face pe pagina ei de Facebook.

Comments are closed.