Magazin

Cum faci compotul de cireșe, pas cu pas. Rețeta care păstrează gustul verii!

Fără dar și poate, vedetele sezonului sunt cireșele: roșii, negre sau albe, cireșele sunt foarte gustoase și pline de vitamine. Le poți consuma ca atare, sau le poți transforma în compot, dulceață sau gem. În acest sens vă prezentăm o rețetă simplă de compot de cireșe fără conservanți.

Ingredientele necesare pentru compotul de cireșe

Pentru a prepara compot de cireșe chiar la tine în bucătărie, ai nevoie doar de: cireșe, apă și zahăr.

Mod de preparare compot de cireșe. Înainte de orice trebuie să pregătești borcanele, care pot fi de 400 sau 800 de grame, depinde de necesități. Alegem cireșele, le spălăm, le curățăm de codițe și le punem direct în borcane, umplând fiecare borcan pe trei sferturi.

Pentru a nu pierde din dulceața fructelor, este indicat să punem cât mai puțin zahăr, astfel încât în borcanul de 400 gr. punem o lingură de zahăr, iar în cel de 800 gr. punem o lingură jumătate, cel mult două linguri de zahăr.

După ce am pus cireșele și zahărul în toate borcanele, punem apă rece cât să acoperim fructele. Punem capacele având grijă să se închidă etanș, apoi ne ocupăm de sterilizarea lor.

Într-un vas încăpător care poate fi folosit pentru sterilizare punem un prosop de bucătărie, apoi borcanele și umplem vasul cu apă rece până aproape de gura borcanului. Acoperim borcanele cu un alt prosop și punem la fiert. Se lasă la foc mic timp de aproximativ 45 de minute. Este important să așteptăm până când fierbe apa din borcane, pentru ca cireșele să nu rămâne crude.

Se lasă la răcit în același vas, se scot apoi borcanele, se șterg și se etichetează după ce s-au răcit. Se duc în cămară și compotul este gata de consumat. Stă fără probleme de pe un an pe altul, nu își schimbă gustul și nici culoarea.

Este un compot natural în care se mai poate adăuga, după preferințe, vanilie, scorțișoară pentru o aromă deosebită.

Comments are closed.