Magazin

Cum folosești bicarbonatul de sodiu pe post de dezinfectant în casă

Bicarbonatul de sodiu are întrebuințări nebănuite în casă și mai ales în bucătărie. Pe lângă asta el poate folosit în tratamente cosmetice, dar și ca dezinfectant pentru că acționează eficient împotriva bacteriilor și a virusurilor.

Cu o soluție de bicarbonat și apă caldă puteți șterge suprafețele din toată casă, începând cu bucătăria. Imediat după folosiți o cârpă curată și umedă pentru a elimina surplusul de bicarbonat de pe obiecte.

Aceeași soluție poate fi folosită pentru a elimina mirosurile din frigider și din casoletele în care ții alimentele. Tot bicarbonatul de sodiu te ajută să cureți rapid și ușor gresia și faianța. Dacă pui puțin bicarbonat într-un săculeț și îl lași în dulapul cu haine, vei observa ce bine își vor păstra acestea mirosul proaspăt de detergent.

Bicarbonatul de sodiu desfundă scurgerea chiuvetei turnând pe scurgere 1 cană de bicarbonat, apoi 1 ceașcă de oțet fierbinte și, după câteva minute, 1 litru de apă fierbinte.

Bicarbonatul elimină pesticidele de pe fructe

Pentru a elimina pesticidele care pot contamina fructele și legumele, le poți înmuia în apă cu bicarbonat de sodiu. Umple chiuveta cu apă, adaugă 1 cană de bicarbonat de sodiu și lasă la înmuiat în chiuveta fructele și legumele. După 15 minute le poți lua și asta a fost tot.

Bicarbonatul de sodiu îți albește rufele. Este o modalitate ieftină de a reda albul curat al rufelor tale, fiind o substanță alcalina, care poate îndepărta petele acide. Adaugă ½ cană de bicarbonat de sodiu peste detergentul folosit de obicei, în mașina de spălat, pentru a-i testa eficacitatea.

Cu ajutorul acestui praf poți curăța periuțele de dinți dar și placa dentară. Pune 2 lingurițe de bicarbonat într-o cană și lasă peste noapte periuțele acolo. Le vei lua dimineață curate și împrospătate. O dată la 2 sau 3 zile poți să presari puțin bicarbonat peste pasta de dinți și să te speli pe dinți. În timp vei observa că aceștia sunt mai albi. a

Bicarbonatul de sodiu curăță bijuteriile din argint

Poate nu știai, dar bicarbonatul de sodiu curăță bijuteriile din argint. Tot ce trebuie să faci este să acoperi un bol cu folie alimentară de aluminiu, cu partea lucioasă în sus, pui acolo bijuteriile, presari bicarbonat de sodiu, iar peste torni apă clocotită. Le lași așa preț de 2 minute, apoi le scoți din apă, le ștergi cu o cârpă curată și vei observa că sunt ca noi.

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit în preparea unei măști pentru tenul tău. Ajută la estomparea ridurilor, a cearcănelor și a petelor, iar în plus este un ajutor de nădejde în lupta împotriva coșurilor, pentru că le usucă.

 

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *