Magazin

Cum gresesc parintii in educatia copilului: “Metoda de crestere ii permite libertatea”

Psihoterapeutul Roxana-Anca Simionescu a postat pe pagina sa de Facebook o intamplare a unei doamna mai in varsta.

“POVESTE TERAPEUTICA

O doamna mai in varsta sta la rand la o casa de marcat intr-un supermarket si urmeaza sa plateasca. In spatele ei se afla o femeie mai tanara, cu un baiat de 5 sau 6 ani. Baiatul impingea puternic caruciorul, care a lovit-o deja pe doamna mai în varsta, de vreo 5-6 ori. S-a intors spre cel mic si i-a cerut sa nu mai loveasca, pentru ca doare. Baiatul a continuat sa o faca, cu si mai multa inversunare. Doamna mai in varsta se adreseaza mamei:

– Nu ii poți spune fiului tau sa nu ma mai loveasca?

Tanara, fara emotie, raspunde rece…

– Nu! Metoda de crestere ii permite libertatea de a face ceea ce vrea, pur si simplu, pană isi da seama ca ceea ce face nu este corect. S-a dovedit stiintific ca aceasta metoda este mult mai eficienta!

In spatele acestei tinere femei se afla un barbat de 20 de ani care asculta toate acestea, tinand in mana un borcan de gem. Cand femeia termina de explicat metoda de crestere, tanarul desface capacul borcanului și toarna gemul, cu calm, pe capul tinerei. Complet furioasa, femeia se intoarce spre tanar si il ia rost pentru fapta lui.

– Stiti, doamna, am crescut liber ca fiul dumnevoastra și puteti vedea rezultatul aici!

Doamna mai in varstă ii spune casierei…

– Va rog sa puneți in contul meu si borcanul de gem al domnului.

Text preluat de la Doinita Mihail”

Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.