Știri Sănătate

Cum ne revenim după Paște, dacă am mâncat în exces. Cele mai simple reguli

Paștele este una dintre cele mai iubite sărbători ale anului. Cu ocazia acestui mare eveniment, românii se pregătesc intens, cu bunătăți care mai de care mai delicioase și controversate. Se poate ca în aceste zile să mâncă prea mult și să se vadă efectele acestui stil de viață haotic, așa că trebuie să știm ce avem de făcut în această situație.

Sfaturi de urmat după Paște

Sărbătorile pascale aduc cu ele o atmosferă de neuitat, momente plăcute alături de familie, preparate care mai de care, dar și ceva kilograme în plus. De Paște tindem să măncăm din tot ce e pe masă și în cantități semnficative, pentru că nu putem rezista atâtor bunătăți.

Totuși, trebuie să știm că putem face ceva în situația în care simțim că am sărit calul, avem stări de greață și deja vedem că ne mișcăm mai greu. Cel mai important este să ne hidratăm. Apa vă va ajuta să vă simţiți mai puţin umflat prin eliminarea excesului de sare din organism, pentru că mâncarea de Paște este foarte condimentată și grea.

La fel de bune sunt și apa cu lămâie și chiar și ceaiurile. Cele mai recomandate sunt cele de mentă, salvie, busuioc, rozmarin, care reduc balonarea. Evitați în următoarea perioadă alcoolul, băuturile acidulate, pentru a reuși să readuceți organismul la normal și a vă recăpăta starea de confort.

Nu uitați de sport!

După ce trece Paștele, trebuie să ne revenim la normal din toate punctele de vedere, dar în special din punct de vedere fizic.

O plimbare după o masă grea pune şi sistemul digestiv în mişcare. Pentru mulţi oameni, un pui de somn după ce au mâncat poate provoca reflux gastroesofagian, deci evită să te aşezi în pat imediat după masă. Mergi mai bine în parc, cu cei dragi, faceți o plimbare plăcută, mai ales că și vremea ține cu noi în această perioadă.

Evitați să mai mâncați la ore târzii. La cină alegeți ceva ușor, o salată, nicidecum carne, fructe sau dulciuri, care vă pot deregla atât digestia, cât și somnul. Niciodată nu ne odihnim așa cum trebuie dacă am mâncat mult, pe săturate.

Comments are closed.