Știri

Despre valul patru al pandemiei. Valeriu Gheorghiță: “este o misiune dificilă”

Cum putem preveni valul patru al pandemiei de coronavirus. La fel ca și Raed Arafat, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare a spus că totul ține de numărul de persoane imunizate. El crede că autoritățile au o misiune dificilă de a-i convinge pe cei sceptici să se vaccineze împotriva virusului.

Valeriu Gheorghiță despre valul patru al pandemiei

Iată ce a spus coordonatorul campaniei de vaccinare în România despre valul patru al pandemiei. Se crede că acesta va veni și va fi de mare amploare, dar autoritățile spun că îl putem evita. Ce presupune asta și de ce consideră medicul Valeriu Gheorghiță că este o misiune dificilă.

Este o misiune destul de dificilă, mai ales că în contextul în care segmentul populațional căruia ne adresăm acum este tocmai segmentul pe de-o parte ezitant, pe de o parte segmentul dezinteresat de tot ceea ce înseamnă protejarea sănătății personale și a sănătății colective. Tocmai de aceea sigur că este foarte greu tot acest proces, până la urmă de convingere și de înțelegere a beneficiilor vaccinării atât în plan personal cât și în plan colectiv, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Medicul consideră că mulți oameni au amânat vaccinarea după ce au văzut că situația epidemiologică s-a mai liniștit în România. Valeriu Gheorghiță are un mesaj pentru aceștia. El spune că aceasta este perioada oportună în care să ne vaccinăm.

Pentru că un val patru de amplitudine importantă poate să fie prevenit fiindcă avem timp în această perioadă, cât mai avem din luna iulie, luna august, să putem preveni o creștere importantă a numărului de cazuri, a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Au apărut noi variante ale coronavirusului:Alpha, Beta, Delta, Gamma, Epsilon și Lambda.

Potrivit Organizației Panamericane de Sănătate, varianta Lambda a fost depistată în Peru în 82% din probele de laborator raportate în lunile mai și iunie.

Consilierul regional al OPS pentru bolile virale emergente, Jairo Mendez, a declarat la 30 iunie că această tulpină de virus a fost detectată în opt țări din America Latină și Caraibe, dar în majoritatea țărilor din regiune este prezentă „în mod sporadic”.

Comments are closed.