Magazin

Cum să cureți cuptorul cu microunde, îndepărtând grăsimea întărită

Cum să cureți cuptorul cu microunde. Este un aparat electrocasnic care se găsește în mai toate bucătăriile, este foarte util, dar are și el nevoie de o atenție deosebită pentru a funcționa în condiții optime. Cuptorul cu microunde are mai multe funcții ce permit decongelarea, încălzirea și în unele cazuri chiar prepararea anumitor alimente. De cele mai multe ori, alimentele pe care le introducem în cuptor nu sunt acoperite, acesta fiind motivul pentru care spațiul de încălzire se murdărește mereu. Grăsimea necurățată se întărește și le poate da gospodinelor bătăi de cap în încercarea de a o desprinde de pe pereții cuptorului.

Metode prin care să scapi de grăsimea din cuptorul de microunde

Curățarea cuptorului cu microunde se poate face cu ajutorul substanțelor chimice pe care le găsiți în comerț și care nu sunt concepute special pentru această muncă. Este vorba despre detergentul de vase și soluția destinată curățării geamurilor.

Aveți nevoie de un bol rezistent la temperaturi crescute, în care să puneți 250 ml de apă și detergent pentru curățarea vaselor. Puneți bolul în cuptor, setați la temperatură maximă și lăsați timp de maxim 4 minute. După ce s-au scurs aceste minute, așteptați încă 10, timp în care aburii formați atacă grăsimea. La final, ștergeți pereții cuptorului cu microunde, folosindu-vă de un burete de vase sau de o cârpă moale.

Puteți curăța cuptorul de microunde și cu soluție pentru spălarea geamurilor. Primul pas este să te asiguri că este scos din priză, iar apoi să pregătești o soluție formată din o cană de apă și una cu soluție pentru spălat geamuri. Folosește un burete de vase atât pentru interiorul cuptorului cât și pentru exterior. Șterge apoi cu o cârpă uscată.

Cuptorul cu microunde mai poate fi curățat și cu bicarbonat de sodiu, oțet, sau lămâie.

Este același principiu ca și în cazul detergentului de vase. Pui în cuptor un bol termorezistent în care să fie 250 ml apă și o lămâie stoarsă bine. Setează cuptorul la temperatură maximă și pune timer-ul la 3 minute. După ce s-a scurs timpul, nu te grăbi să scoți bolul. Aburii vor face ca grăsimea de pe pereții cuptorului să se scurgă de la sine. Tu doar trebuie să ștergi cu o cârpă moale.

La fel poți să procedezi și cu oțet (o lingură mare la 250 ml apă).

De grăsimea arsă poți scăpa cu ajutorul unei paste din apă și bicarbonat de sodiu. Pune pasta direct pe arsură și las-o să acționeze câteva minute, apoi șterge cu un burete de vase.

Comments are closed.