Magazin

Cum se curăță aragazul fără soluții toxice. Acest truc funcționează de fiecare dată

Cum se curăță aragazul. Sfaturi practice pentru gospodine. Poți curăța aragazul fără efort, dar și fără a folosi soluții chimice și toxice. Este foarte ușor să cureți aragazul de murdărie și de grăsime, folosind câteva trucuri simple.

E bine să uiți și de buretele de sârmă care nu face decât să deterioreaze aragazul, lăsând urme urâte de zgârieturi!

Cum se curăță aragazul: truc simplu pentru grătar

Începem cu grătarul sau grilajul de pe aragaz. Aici rămâne de multe ori grăsime întărită, foarte greu de îndepărtat. Totuși, există o soluție simplă!

Folosește o pungă mare din plastic cu fermoar şi amoniac lichid. Bagă grătarul aragazului în pungă şi să pulverizează puţin amoniac peste el. Închide ermetic punga şi lasă amestecul să acţioneze peste noapte. Apoi vei spală foarte ușor grătarul cu puţină apă şi detergent lichid de vase. Încearcă și vei vedea!

În acest video este explicată procedura pas cu pas.

Curățarea aragazului cu bicarbonat

Spre deosebire de produsele de curățare din comerț, bicarbonatul nu e deloc nociv pentru organismul uman. Ba chiar e o soluție foarte ieftină, procesul de curățare a aragazului devenind un proces rapid și eficient!

Aragazul, dar și cuptorul, pot fi curățate ușor cu bicarbonat de sodiu.

Începe prin a face o soluție din jumătate de cană de bicarbonat și jumătate de apă caldă, apoi aplic-o pe suprafața aragazului și las-o să acționeze timp de câteva minute.

Dacă murdăria e veche de mai mult timp, cel puțin zece minute sunt necesare.

Cu o lavetă sau un burete se îndepărtează soluția. Vei observa că, odată cu ea, dispare și grăsime. Ai grijă să nu zgârii aragazul, bicarbonatul fiind abraziv.

Partea bună este că tot procesul durează doar 10-15 minute!

De asemenea, un alt lucru de care să ții cont pentru a avea un aragaz mereu curat, este să îl menții îngrijit, să nu lași prea multe zile între curățări, astfel treaba ta va fi vizibil ușurată.

Poți folosi chiar și folie de aluminiu pentru a acoperi aragazul în timpul gătirii, aceasta acționând ca o barieră de protecție contra murdăriei.

Tu cunoști alte trucuri pentru gospodinele care vor un aragaz mereu curat?

Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată.