Media

Cum se descurcă, de fapt, Cristian Cioacă în închisoare. “Are regim preferențial”

Cristian Cioacă a fost condamnat la închisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte în cazul Elodiei Ghinescu. Fostul polițist are de ispășit o pedeapsă de 15 ai după gratii, însă sunt șanse să scape mai devreme pentru bună purtare. Cioacă a lucrat în penitenciar și s-a implicat în diverse activități, iar comportamentul său i-ar putea scade pedeapsa la 11 ani și 9 luni.

Cum se descurcă fostul polițist Cioacă după gratii

A declarat în repetate rânduri că nu știe ce s-a întâmplat cu soția sa, avocata Elodia Ghinescu și că nu are nicio legătură cu dispariția acesteia, însă, datorită probelor incriminatorii, Cioacă a fost condamnat în lipsa cadavrului. Fostul polițist are de ispășit o pedeapsă de 15 ani și opt luni, dar ar putea ieși mai devreme de după gratii, datorită comportamentului său din timpul detenției.

Conform avocatei familiei Ghinescu, Cioacă are un regim preferențial în închisoare și este privit ca un vip de către ceilalți deținuți.

Are acolo un regim preferențial. Ar fi în cameră doar cu încă o persoană. Dintotdeauna a avut un regim preferențial. Știu că acolo e privit așa ca un VIP, poate pentru faptul că e din Pitești, a spus Crina Radu, avocata familiei Elodiei Ghinescu.

Cazul Elodia Ghinescu a zguduit întreaga țară

Dispariția avocatei Elodia Ghinescu a ținut cu sufletul la gură o țară întreagă mai bine de 10 ani. Soțul ei, polițist de meserie, a fost condamnat abia după ce sângele femeii a fost descoperit sub straturile de vopsea și parchet din locuința conjugală.

Nici până acum, trupul neînsuflețit al avocatei nu a fost găsit. Cazul Elodiei Ghinescu este printre puținele condamnări definitive pentru omor fără identificarea cadavrului.

Totul a început în septembrie 2007 când polițistul Cristian Cioacă a anunțat dispariția soției sale. Anchetatorii au început căutările, iar curând aveau să descopere într-o râpă mai multe haine pătate de sânge, precum și uniforma de polițist a lui Cioacă.

La aproape patru ani de la dispariţie, Elodia Ghinescu a fost declarată oficial decedată, iar un an mai târziu, procurorii l-au trimis în judecată pe Cioacă pentru omor calificat şi profanare de morminte.

Potrivit anchetatorilor, fapta s-ar fi produs în noaptea de 29 spre 30 august 2007, când Cioacă ar fi avut un conflict cu soția sa. Au fost găsite urme de pete de sânge pe perete și podea. Fostul polițist Cristian Cioacă are de ispășit o pedeapsă de 15 ani și opt luni.

Comments are closed.