Magazin

Cum se fac corect murăturile. Cele mai utile trucuri pentru gospodine

Deja începem să ne pregătim pentru sezonul rece cu tot felul de preparate care mai de care. Cu toții ne dorim să avem cămara plină pentru iarnă, așa că ne apucăm de făcut dulceață, gem, zacuscă sau, cele mai iubite, murăturile. Deși par simplu de pregătit, trebuie să știm că este nevoie să ținem cont de anumite trucuri pentru ca acestea să se păstreze bine.

Cum pregătim murăturile

Gospodinele au început pregătirile pentru iarnă, iar murăturile sunt principalele preparate ale acestui sezon. Murăturile făcute în casă sunt cel mai bun aliment de consumat în sezonul rece, dar trebuie să știm cum să le pregătim, astfel încât să se păstreze așa cum trebuie.

Vezi și: Rețeta de pâine a Andreei Marin. O face singură, e bună pentru dietă

Ne dăm seama că am greșit rețeta atunci când borcanele prind floare, unul dintre cele mai întâlnite soiuri de mucegai. Cel mai important pas este să speli cum trebuie borcanele și apoi să le sterilizezi. Astfel, nicio bacterie nu va mai rămâne pe ele. Le lăsăm în apă clocotită câteva minute, după care le lăsăm la răcit și le ștergem.

Pentru a evita apariția mucegaiului, și legumele nu trebuie să aibă lovituri, semne și trebuie spălate foarte bine. Acestea se curăță cu apă din abundență și, pentru a fi siguri că am eliminat orice urmă de murdărie și impuritate, putem folosi chiar bicarbonat de sodiu.

Citește și: Rețeta mamei: murături asortate la borcan. Cele două ingrediente care fac diferența

Sfaturi pentru murături perfecte

Pentru ca murăturile să reziste și să nu se strice, contează mult cât de bine este făcută saramura. Este important să ne asigurăm că am făcut-o suficient de sărată. Cea mai bună este sarea grunjoasă, neiodată, pentru că dă cel mai bun gust, într-un timp rapid. Puteți adăuga și conservant pentru o păstrare mai bună.

Dacă borcanele prind „floare”, nu este capăt de drum, pentru că această problemă poate fi remediată. Tot ce trebuie să faci este să fierbi o nouă saramură și să o schimbi. Dacă puneți murăturile în butoiașe, în loc de borcane, nu uitați să suflați aer cu ajutorul unui furtun, pentru a mai mișca apa.

Comments are closed.