Știri

Cum se simt Nelu Ploieșteanu și Gabi Luncă. Vești dureroase despre unul dintre artiști

Situația din țara noastră se complică din cauza coronavirusului și numărul de cazuri crește. În ultima vreme, tot mai multe persoane publice au fost infectate și s-a tot vorbit despre experiența prin care acestea au trecut. În acest moment, Nelu Ploieșteanu și Gabi Luncă sunt unii dintre cei care luptă din răsputeri să învingă boala, însă lucrurile sunt dificile și veștile nu sunt deloc unele bune.

Vești bune despre Gabi Luncă

Gabi Luncă a contractat nemilosul virus în urmă cu aprximativ o săptămână. Starea ei de sănătate a fost una extrem de gravă, având în vedere că a ajuns și la o vârstă înaintată, de 81 de ani. Totuși, se pare că veștile în cazul celebrei interprete de muzică lăutărească nu sunt deloc unele rele, deși medicii au fost foarte rezervați la început.

Celebra artistă internată la Spitalul de Urgenţă Ilfov se simte acum mult mai bine și starea ei este stabilă. Ea respiră mai mult singură și doar uneori se ajută de masca de oxigen, însă nu mai este intubată și este perfect conștientă. Saturația oxigenului ar fi de 94% și urmează ca medicii să decidă când o vor externa, conform Antena3.

Nelu Ploieșteanu, în continuare în stare foarte gravă

Nelu Ploieșteanu este internat în secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a spitalului Floreasca de mai multe zile. Încă de la început, medicii au fost foarte rezervați în ceea ce privește starea lui de sănătate, însă spuneau că după 10 zile de tratament ar începe să se vadă rezultatele.

Conform sursei menționate anterior, starea de sănătate a artistului este în continuare extrem de fragilă și șansele de revenire sunt foarte mici. Medicii nu oferă prea multe detalii despre artist, dar se pare că saturația ar fi de doar 50% și  plămânii ar fi afectați în proporție de 70%.

Florin Condurățeanu a vorbit și el despre starea de sănătate a prietenului său, explicând că refuzul primei internări l-ar fi adus în această stare. Mai mult, el este și fumător, are și o vârstă destul de înaintată, ceea ce ar fi dus la agravarea situației.

”Din lipsă de locuri, Nelu Ploieșteanu e la ATI Toxicologie. Din păcate, nu au apărut deloc îmbunătățiri în stările de respirație și de saturație cu oxigen, grav deteriorate.

Prin bolile vechi, fibroză pulmonară, întărirea țesutului dintr-un fost impact, a venit cu starea aparatului pulmonar rea.

Peste asta s-a suprapus COVID-ul, întârziat ca acțiune prin plecarea lui de la spital. Situația este fără îmbunătățiri, gravă, dar se luptă ca să fie ținut în stare de «plutire»”, a declarat jurnalistul Florin Condurățeanu.

Comments are closed.