Știri

Cum se va face corectura la BAC și Evaluarea Națională în 2022. Ministrul Educației anunță schimbări majore

Ministrul Educației a anunțat schimbări majore în modul de corectare a examenelor din cadrul Evaluării Naționale și a Bacalaureatului. Modificările vor avea loc începând de la anul. Sorin Cîmpeanu a spus că lucrările vor fi corectate electronic. Ministrul Educației a luat această decizie în urma numărului mare de contestații care au fost anul acesta, după Evaluarea Națională.

Metodă nouă de corectură la BAC și Evaluarea Națională

Peste 20.000 de contestații au fost anul acesta după examenul de Evaluarea Națională. Ministrul Sorin Cîmpeanu vrea să schimbe de la anul metoda de corectare a lucrărilor.

Practic este vorba despre o corectură electronică. Iată explicația Ministrului Educației.

Lucrările elevilor de clasa a VIII-a vor fi scanate chiar în sala de examen, în fața candidaților, după ce profesorii supraveghetori vor aplica pe foi un cod unic de identificare, pentru ca apoi să fie corectate online, de evaluatori care nu pot comunica între ei, a declarat Sorin Câmpeanu.

Potrivit Ministrului Educației, resursele pentru informatizarea evaluării lucrărilor vor fi din fonduri PNRR. Procedura de corectare online va fi aplicată, din 2022, și la Evaluările Naționale de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a.

Chiar dacă este un obiectiv ambițios, o să insist să se desfășoare așa, de la anul, Evaluările Naționale la clasele a II-a, a IV-a, a VI-a, Evaluarea Națională de la clasa a VIII-a și să avem pilotare pentru Bacalaureat, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Număr record de contestații la Evaluarea Națională din 2021

A fost înregistrat un număr record de contestații la Evaluarea Națională din acest an. Peste 20.000 de elevi au contestat nota de la acest examen, cu 5000 mai mulți față de anul trecut. La Limba și literatura română au fost 11.302 contestații, la Matematică au fost 8.803 contestații, iar la Limba maternă s-au înregistrat 163 de contestații. Cele mai multe contestații au fost în Capitală, Iași, Constanța, Dolj și Argeș.

Au fost și elevi care nu au participat la testele din cadrul examenului de Evaluare Națională din cauza pandemiei. Pentru ei va avea loc o sesiune specială în perioada 5-12 iulie 2021.

Comments are closed.