Magazin

Cum slăbești cu ceai de ghimbir și ce alte beneficii are

Beneficiile ceaiului de ghimbir pentru organism. Se apropie sezonul rece când cei mai mulți dintre noi apelează la ceaiuri în locul răcoritoarelor de care suntem dependenți în timpul verii. Ceaiul de ghimbir este una dintre cele mai bune variante, mai ales pentru că are beneficii numeroase pentru organismul uman și ajută la slăbit.

Cum slăbești cu ceaiul de ghimbir. Beneficii multiple

Ceaiul de ghimbir este renumit pentru proprietățile sale curative, având rol în ameliorarea și tratarea a peste 150 de afecțiuni.

Îmbunătățește digestia și dacă este consumat regulat ajută la eliminarea disconfortului gastric și a balonării. Ghimbirul este un aliat împotriva kilogramelor în plus. Consumul a două căni pe zi de ceai de ghimbir neîndulcit, una dimineață și alta seara, reduce apetitul și poftele alimentare.

Ceaiul de ghimbir conține vitamine, minerale, uleiuri volatile, după cum urmează: vitamina C – 5 mg, vitamina B6 – 0,2 mg, fier – 0,6 mg, magneziu – 43 mg, calciu – 16 mg, potasiu – 415 mg, sodiu – 13 mg, proteine – 1,8 g, lipide – 0,8 g, calorii – 79, zahăr – 1,7 g și colesterol – 0 mg.

Ceaiul de ghimbir este adjuvant în tratarea diferitelor boli, având efect antiseptic, antiviral, antifungic, antiinflamator, antibacterian, antifebril. Totodată ceaiul de ghimbir este un remarcabil expectorant, analgezic, hipotensiv, antispasmodic și antiagregant plachetar. Ghimbirul este un condiment des folosit în preparatele alimentare.

Beneficii ale consumului de ceai de ghimbir

Vă prezentăm principalele beneficii ale consumului de ceai de ghimbir. Nu uitați să consultați medicul înainte de a face o cură cu ghimbir. Ceaiul de ghimbir tratează răceala și gripa, scade riscul de infecții și întărește sistemul imunitar. Susține sistemul cardio-vascular, reduce nivelul trigliceridelor si al colesterolului, scade tensiunea arterială, împiedică formarea cheagurilor de sânge și are proprietăți vasodilatatoare.

Datorită antioxidanților puternici, ceaiul de ghimbir combate stresul psihic și oboseala cronică. Scade glicemia fiind adjuvant în îmbunătățirea sănătății persoanelor care se confruntă cu diabet de tip 2.

Tot ghimbirul susține sănătatea orală consumat ca atare sau folosit ca apă de gură, inhibând bacteriile care produc gingivita și paradontoza.

Ceaiul de ghimbir combate greața, dar și celulita datorită proprietăților sale antiinflamatorii.

Trebuie să știți că ghimbirul poate fi folosit ca ingredient în tratamente cosmetice pentru ten și scalp.

Comments are closed.