Magazin

Cum te pregătești pentru spovedanie. Ce trebuie să faci înainte de Crăciun

Mai sunt doar câteva zile până la Crăciun, așa că trebuie să fim pregătiți pentru cea mai importantă sărbătoare a anului. Nașterea Domnului este un prilej să fim mai buni, să iubim mai mult și să facem fapte bune. Cu această ocazie, mulți merg la spovedanie, pentru a fi curați din toate punctele de vedere când primesc în casa lor marele eveniment. Află cum trebuie să te pregătești înainte de mărturisirea păcatelor.

Cum ne pregătim pentru Taina Spovedaniei

Crăciunul este una dintre cele mai importante sărbători ale anului. Cu ocazia Nașterii Domnului, credincioșii se pregătesc intens, pentru a se asigura că nu le scapă nimic din vedere. Este important să păstrăm tradiția, să ținem cont de mai multe obiceiuri vechi și să primim în sufletele noastre căldura sărbătorilor.

Vezi și: Calendar ortodox 14 decembrie 2021. Sfaturi esențiale de la un duhovnic pentru credinicioși, în postul Crăciunului

De-a lungul timpului reușim să greșim față de Domnul. Pe lângă căință și regret, singura soluție de a scăpa de păcate este să ne spovedim. Reușim să greșim în fața lui Dumnezeu, cu gândul, cu vorba, cu fapta sau cuvântul, dar vom putea îndrepta greșelile.

În preajma Crăciunului, mulți credincioși merg la preot să se spovedească, dar trebuie să știe ce au de făcut înainte de a primi această taină. În primul rând, postul este foarte important. Având în vedere că avem la dispoziție o perioadă bună de post înainte de Nașterea Domnului, ar fi bine să ne abținem de la alimentele de origine animală și să fim mai buni sufletește.

Ce facem înainte de Spovedanie

Preoții ne îndeamnă să ne pregătim înainte de spovedanie. Mai exact, este important să ne gândim din timp la ce păcate avem și să nu ratăm niciunul. Pentru asta, putem lua o hârtie și un pix și să notăm acolo tot ce simțim că am făcut nedrept față de Domnul. Putem lua cu noi la biserică lista cu păcatele, pentru că nu este nimic greșit.

„Eu, înainte să mă spovedesc, mă pregătesc. Orice act sfânt trebuie pregătit dinainte. Mereu cu o seară înainte, poate cu două, notez pe coală, mă gândesc de la ultima spovedanie ce am făcut până la zi.”, a spus preotul Vasile Ioana.

Ni se întâmplă,într-adevăr, ă ne uităm cu uşurinţă greşelile, dar este important să le mărturisim pe toate. Trebuie să ne gândim bine la ce am făcut și ce credem că nu l-ar mulțumi pe Dumnezeu.

Comments are closed.