Știri

Cum vor merge elevii la cursuri după redeschiderea școlilor din 8 februarie

S-a deschis redeschiderea școlilor. Cum vor merge elevii la cursuri, mai exact.

Din primele informații oferite de autorități în legătură cu redeschiderea școlilor pe 8 februarie, aflăm că vor exista mai multe reguli. Școlile se vor redeschide pentru elevi și profesori, cursurile se vor relua în format fizic.

Președintele Klaus Iohannis va anunța această decizie, marți, 2 februarie, într-o conferință de presă de la ora 17:00.

“Nu, nu am scăpat de panhdemie. E nevoie să continuăm să fim responsabili, să purtăm mască, să respectăm măsurile, dar putem să constatăm că în ultimele săptămîni incidența bolii s-a redus un pic. Marea majoritate a țărilor din UE deschid școlile. În majoritatea statelor, școlile sunt deja deschise sau vor fi deschise progresiv în următoarele săptămâni. În consecitță, în unaninimitate, am decis următoarele lucruri: începand de luni, când începe semestrul II, majoritatea copiilor merg fizic la școala”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele a mai spus că se vor lua modificări în funcție de ce se întâmplă în fiecare localitate.

Cum se va merge la școală

Scenariul Verde – în localitățile care au o rată de infectare de până la 1 la mie, toate școlile se redeschid fizic.

Șcenariul Galben – Peste 1 la mie rată de infectare, până la 3 la mie, merg în continuare la copiii la grădiniță și elevii la școala primară, plus cei din clasele terminale, a VIII-a și a XII-a.

Scenariul Roșu – Peste 3 la mie până la 6 la mie, rata de infectare. Copiii de grădiniță și copiii de ciclul primar continuă să meargă la cursuri, ceilalți trec în online.

Scenariul 100% online – Atunci când se ajunge la rata de infectare peste 6 la mie localitatea se carantinează și toată lumea stă acasă, școlile se închid, se merge în online.

Scenariul hibrid – negat de ministrul Educației în primă fază, anunțat ca imposibil de eliminat în patru situații de către același ministru, la câteva zile distanță.

Vizate de această decizie sunt toate cele 17.656 de unități de învățământ din preuniversitar, din România.

La ședința la care s-a luat această decizia de redeschidere a școlilor au participat:

premierul – Florin Cîțu

ministrul Sănătății – Vlad Voiculescu

ministrul Educației – Sorin Cîmpeanu

șeful DSU – Raed Arafat

Directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică – dr. Adriana Pistol.

Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.