Știri

Curs valutar 21 octombrie. Moneda EURO se prăbușește! Cea mai mică valoare din ultima perioadă

Curs valutar 21 octombrie. Schimbare surprinzătoare la casele de schimb valutar. Cea mai importantă monedă europeană a înregistrat un nou minim istoric, coborând până la 4,974 lei. În ultima perioadă, euro s-a menținut sub 4,95 lei, după ce în urmă cu câteva luni era tot mai aproape de pragul de 4,5 lei. Banca Națională a României afișează cursul valutar în fiecare zi de luni până vineri. Cursul este publicat în jurul orelor 13.00 și rămâne valabil până a doua zi la aceeași oră. Cursul valutar afișat vinerea rămâne valabil până luni la orele 13.00 când BNR publică primul curs al săptămânii.

Cursul valutar al zilei de joi, 21 octombrie 2021

La penultimul curs valutar din această săptămână, moneda euro a înregistrat cea mai mică valoare din ultima perioadă: 4.947 lei. Cea mai importantă monedă europeană a avut fluctuații mari, vârful fiind de 4.949 înregistrat de două ori într-o săptămână.

Curs valutar euro = 4.947 lei

Curs valutar dolarul american = 4.2484 lei

Dolarul este în ușoară scădere față de cursul valutar precedent, iar evoluția sa continuă să fie imprevizibilă. Cea mai mică valoare a dolarului înregistrată săptămâna aceasta a fost de 4.2444 lei.

Curs valutar lira sterlină = 5.8624 lei

Lira sterlină s-a depreciat față de cursul valutar afișat de BNR miercuri, 20 octombrie. Vârful atins de liră săptămâna aceasta a fost de 5.8686 lei, la cursul de luni, 18 octombrie.

Curs valutar francul elvețian = 4.6231 lei

Previziuni despre evoluția euro

Analiștii economici au previzionat că moneda euro va depăși, în următoarele șase luni, pragul de 5 lei. La început acestui an, această monedă a depășit pragul psihologic de 4,90 lei și iată că în continuare se menține peste această valoare, cu mici fluctuații.

Există, totuși, voci care susțin că euro nu va ajunge 5 lei, și că aceste previziuni s-au tot făcut de-a lungul timpului, dar moneda europeană nu a atins niciodată această valoare.

De 10 ani, an de an, au fost prognoze că în sfârșit va fi trecut pragul de 5 lei pentru un euro. De zece ani. Și niciodată nu a fost trecut. Sper că nu va fi trecut nici anul asta. Dar mă opresc aici cu speranța, spunea Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, în luna iulie a acestui an.

Conform specialiștilor, cursul leu/euro va urma trendul de depreciere din ultimii cinci ani, respectiv de 2,5 procente pe an, fiind cauzat de diferența de inflație dintre țara noastră și zona Euro.

Comments are closed.