Știri

Curs valutar 25 mai 2022. Euro se menține pe poziții și azi

Curs valutar 25 mai 2022. Află de la Fresh24 cotațiile celor mai importante monede din lume. Vezi ce nivel au atins euro, dolarul american sau lira sterlină și cu cât se vând la bănci. În ultima perioadă au avut loc fluctuații semnificative.

Curs valutar EURO

În a treia zi a săptămânii, Banca Națională a României (BNR) a actualizat cotațiile principalelor monede de circulație internațională. Aceste valori sunt valabile 24 de ore, până la următoarea ședință BNR, când vor fi actualizate din nou.

Euro-4.9417 lei,

Dolarul american-4.6288 lei,

Lira sterlină- 5,7906 lei,

Francul elvețian- 4,8055 lei.

Chiar dacă băncile nu au cotat euro mai sus de 4,9 lei, casele de schimb din România, un euro depăşeşte, atât la vânzare, cât şi la cumpărare, pragul de 5 lei. Această situație a apărut în urma crizei de cash provocate de războiul din Ucraina.

Ultimul maxim istoric al monedei euro a fost de 4.9495 lei, cotație înregistrată pe 22 septembrie 2021. Specialiștii cred că moneda va trece de 5 lei până la sfârșitul anului, deși aceste previziuni au fost făcute și în 2021 și nu au avut loc.

Dolarul se menține și el pe poziții. Moneda a avut parte de un maxim istoric în februarie și de atunci este în continuă apreciere în raport cu leul românesc.

Ajutor social pentru români

În contextul economic în care se afla țara noastră, statul vine în ajutorul românilor. Având în vedere că pandemia și războiul ne-au afectat semnificativ, Guvernul a decis să acorde sprijin financiar anumitor categorii, după cum urmează:

Firmele și persoanele care au dificultăți financiare pot cere amânarea ratelor pentru o perioadă de nouă luni, așa cum au decis autoritățile. De altfel, pensionarii cu pensii minime vor primi 700 de lei de la stat.

Cât despre bugetari, adică profesorii, polițiștii sau angajații din administrația publică, care au avut salariile înghețate din 2019, ar urma să primească un sfert din majorările promise.

Comments are closed.