Știri

Curtea de Apel a decis! Ce se întâmplă cu Elena Udrea și care sunt primele declarații ale fostului ministru

Elena Udrea trece printr-o perioadă de criză în acest moment. După ce și-a primit sentința de 6 ani de închisoare în Gala Bute, fostul ministrul a început să dispere și a căutat soluții să scape de pedeapsă. Elena Udrea le-a cerut judecătorilor să nu fie trimisă în țară să-și execute pedeapsa, iar Curtea de Apel a luat astăzi o decizie.

Elena Udrea rămâne în arest în Bulgaria

În cursul zilei de azi, Curtea de Apel din Sofia a decis dacă Elena Udrea va fi trimisă înapoi în România. Fostul ministru le-a cerut acestora să-și ispășească pedeapsa în Bulgaria, pe motiv că în România sunt condiții precare în penitenciare și nu poate rezista acolo. Astfel, a cerut fie să rămână în continuare în închisoarea unde se află acum, fie să primească azil politic în Grecia.

Astăzi, însă, autoritățile bulgare ar fi trebuit să ia o decizie în acest sens. Se pare, însă, că Elena Udrea a depus o nouă solicitare, motiv pentru care Curtea de Apel de la Sofia a dispus o nouă amânare, pentru 8 iunie. Fostul om politic încearcă să tragă de timp și să împiedice extrădarea ei în România, după ce autoritățile deja au decis asta.

Elena Udrea a depus mai multe acte în apărarea ei, explicând și că ar avea probleme de sănătate care nu i-ar permite să trăiască într-un mediu ostil ca în penitenciarele din țara noastră. Judecătorii au precizat că aceste acte nu indică faptul că rămânerea în arest va accentua problemele medicale pe care ea le are, ceea ce i-ar putea îngreuna îndeplinirea dorinței sale.

Elena Udrea se simte neîndreptățită

La ieșirea din sala de judecată, ea a susținut că este “arestată ilegal” de mai bine de 40 de zile. Elena Udrea susține că ar trebui să rămână închisă în Bulgaria, pentru că nicio țară din Europa nu extrădează condamnații din cauza condițiilor precare din România.

“Aproape nicio țară din Europa nu mai trimite condamnații înapoi în România din cauză condițiilor din închisori”, a spus Elena Udrea.

Încă de când a fost închisă, Elena Udrea a susținut că este închisă pe nedrept. Femeia a transmis un mesaj prin intermediul soțului său, prin care susținea că statul român continuă să îi provoace nedreptăți.

Comments are closed.