Știri

Curtea de Apel Bucureşti a anulat ordinul lui Arafat de prelungire a carantinei în Timișoara. Șeful DSU atacă decizia în instanță

Curtea de Apel București a anulat, vineri, ordinul prin care şeful DSU, Raed Arafat, a prelungit restricţiile la Timişoara în perioada 22- 24 martie, după ce CJSU Timiș a votat împotriva carantinării orașului. Șeful DSU a reacționat și spune că intenționează să atace decizia Curții de Apel București în instanță, pentru că nu a fost decât alegerea lui, având în vedere că mai mulți specialiști și-au spus părerea în această situație.

Alin Nica, reacție surprinzătoare

Ordinul prin care şeful DSU, Raed Arafat, a decis să prelungească restricţiile la Timişoara cu trei zile în perioada 22- 24 martie, peste hotărârea luată de Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă Timiş de sâmbăta trecută, care a decis atunci că nu este nevoie de carantină, a fost anulat de Curtea de Apel Bucureşti. CSJU ar fi luat această decizie pe motiv că intervenția lui Raed Arafat a fost una abuzivă și nejustificată, așa cum susține președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica.

Mai mult, CJSU acuză că a fost vorba aici de o încercare de intimidare și vrea ca toți cei care au fost de acord cu această decizie să le ceară scuze timișorenilor. Alin Nica i-a încurajat pe timișoreni să respecte măsurile în vigoare, în speranța că lucrurile revin la normal.

Arafat, decizie fără precedent

Raed Arafat a fost foarte nemulțumit de atitudinea autorităților timișorene și nu înțelege de ce s-a ajuns aici, pentru că singurul motiv pentru care a cerut carantina a fost siguranța oamenilor. Atunci când a semnat acel ordin, șeful DSU mărturisește că nu a luat decizia singur, ci la sfatul specialiștilor, care au considerat că doar așa poate fi adusă la normal situația din Timișoara.

“Dacă decizia în sine este pusă sub semnul întrebării, o să vreau să văd ce zice instanța de la recurs. Clar că ce s-a întâmplat acum reduce din posibilitatea de a mai putea face acest demers, până nu avem o decizie definitivă și până nu vedem dacă acest lucru se mai poate folosi. Până acum, asta era singura dată în care ne-am folosit de acest mod de lucru. Dacă s-ar întoarce timpul înapoi, cred că aș lua aceeași decizie. Intenția era una de a proteja, nu una de a veni în afront cu populația și cu autoritățile”, spune Arafat.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş a decis, miercuri, 24 martie, prelungirea carantinei pentru Timişoara şi localităţile învecinate, respectiv  Moşniţa Nouă, Giroc, Ghiroda şi Dumbrăviţa. Timișoara este în carantină încă din data de 8 martie, când rata de infectare era de 7,49 cazuri la mia de locuitori. Miercuri, când a fost prelungită carantina, incidența a ajuns la 8,43, conform Prefecturii.

Comments are closed.