Știri

Cutremur de 4,2 în Vrancea. Unde s-a simțit

Un cutremur cu magnitudinea de 4,2 a avut loc în zona seismică Vrancea, în această dupăa miază. Seismul a fost resimțit în localitățile din preajma epicentrului.

Cutremurul din zona Vrancea s-a produs în jurul orei 18

Conform Institutului Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul de astăzi s-a produs în zona seismică Vrancea, la adâncimea de 125 km. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 87km E de Brasov, 97km S de Bacau, 100km NE de Ploiesti, 107km V de Galati, 109km NV de Braila, 148km N de Bucuresti, 173km NE de Pitesti, 176km SV de Iasi, 200km E de Sibiu, 213km N de Ruse.

Când poate avea loc un nou cutremur de mare amploare în România

Seismologul Gheorghe Mărmureanu spunea anul trecut că putem avea și 60 de cutremure într-o lună, dar asta nu înseamnă nimic pentru că nu sunt puternice. Un seism puternic ar putea apărea în aproximativ 20 de ani.

Specialistul a mai precizat că în zona Vrancea, un cutremur poate fi periculos dacă trece de 7-8 grade pe scara Richter.

“Aceste cutremure de suprafață, din zona Vrancea, din care face parte și județul Vaslui, nu sunt periculoase. Oricum am mai declarat că nu ne putem aștepta la un cutremur mare în România până în 2040. Vor fi multe cutremure din acestea mici, am mai avut acum câteva săptămâni și o să mai avem. Nu au nici o relevanță, deaorece cutremurele vrâncene sunt periculoase când au 7- 8 grade pe scara Richter. În România sunt cutremure mici foarte multe, care pleacă din Vrancea, începând de la Botoșani și până la Turnu Severin, deci nu înseamnă că este vreun cutremur din vreo zonă separată ca Vaslui, tot din zona Vrancea vine. Așa că vasluienii pot sta liniștiți, că nu este nimic grav”, a declarat seismologul Gheorghe Mărmureanu.

Comments are closed.