Știri externe

Cutremur de peste 7 grade în Filipine. Autoritățile sunt în alertă

Un cutremur de peste 7 grade pe scara Richter a avut loc joi după amiază în Filipine. Până în acest moment nu se cunosc date despre victime sau pagube și nu a fost emisă nicio alertă de tsunami.

Un cutremur de magnitudine mare a avut loc astăzi în Filipine

Cutremurul a avut loc la o adâncime de 95 de kilometri şi la 210 kilometri sud-est de Pondaguitan, insula Davao, potrivit informațiilor furnizate de către Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS), care înregistrează activitatea seismică din toată lumea.

Vestea bună este că acest cutremur s-a produs la mare depărtare de zonele locuite, astfel nu au fost înregistrate victime sau pagube materiale majore. Seismul a avut loc la ora 21:23 (12.23 GMT)  în largul mării. În momentul de față lucrurile par a fi sub control în zonă și nu este pericol ca replici puternice ale acestui cutremur care a avut o intensitate foarte mare.

Informațiile cu privire la acest cutremur sunt evaluate în acest moment de către Centrul de alertă pentru tsunami din Pacific. Nu a fost emisă o alertă pentru valuri mari sau tsunami, însă se urmărește cu atenție evoluția din următoarele ore.

Arhipelagul insulelor Filipine este situat în aşa numitul „Cerc de Foc al Pacificului”. Aceasta este o zonă unde se înregistrează în jur de 90 % din activitatea seismică şi vulcanică a întregii planete. Aici este locul unde se produc aproape 7.000 de cutremure pe an, majoritatea fiind de intensitate moderată.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *