Știri externe

Cutremur în Grecia cu magnitudinea 6,2 pe scara Richter. S-a resimțit în nouă țări europene

A fost cutremur în Grecia cu magnitudinea de 6,2 pe scara Richter. Seismul a fost atât de puternic încât s-a resimțit în nouă țări europene. Este al nouălea cutremur din Grecia din ultimele 73 de ore.

Cutremur în Grecia de 6,2 pe scara Richter

Un cutremur mare a zguduit Grecia și s-a resimțit în alte nouă țări europene, potrivit Centrului Seismologic Euro-Mediteranean. Seismul s-a produs la ora 12.16, ora locală a României. Cutremurul a fost semnalat la o adâncime de 30 de kilometri și a lovit regiunea dintre Larisa și Tyrnavos.

”În ziua de 03 Martie 2021, la ora 12:16:12 (ora locală a României), s-a produs în GRECIA un cutremur puternic cu magnitudinea ml 6,1, la adâncimea de 30km. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 119km SV de Thessaloniki, 176km N de Patra, 248km S de Skopje, 248km NV de Piraeus, 249km NV de Athens, 252km SE de Tirana, 288km SE de Prizren” anunță INFP.

Cutremurul a fost resimțit în nouă țări europene, după cum urmează: Croația, Turcia, Italia, Kosovo, Bulgaria, Muntenegru, Bosnia și Herțegovina, Grecia și Macedonia de Nord.


Shakira i-a dat fatala lui Pique. Nimeni nu se astepta sa se razbuna așa>>>>

Nu sunt victime raportate, însă foarte mulți oameni s-au speriat și au părăsit locuințele lor zguduite de seism. Magnitudinea cutremurului de miercuri a fost de 6,2, potrivit Centrului Seismologic Mediteranean European (EMSC). A lovit chiar după amiază și a fost la o adâncime de 30 km.

Conduceam și deodată totul a început să tremure. A fost cu adevărat înfricoșător, a spus o localnică/ Nu știam ce să fac, am crezut că se va prăbuși tavanul peste mine. Copacii se clătinau îngrozitor, a spus un rezident.

Părinții au plecat în disperare către școli pentru a-și lua copiii și a se asigura că sunt în afara oricărui pericol.

Potrivit specialiștilor, Grecia se află într-o zonă extrem de activă din punct de vedere seismic. În octombrie anul trecut, un cutremur care a lovit insula Samos din estul Greciei și coasta turcească din apropiere a ucis două persoane în Samos și peste 100 de persoane în Turcia.

Comments are closed.