Știri

Cutremur în România! Seismul a fost resimțit și în București

România a fost zguduită de multe ori până acum, mai ales de la începutul acestui an. Au fost înregistrate multe seisme dar, din fericire, niciunul nu a provocat pagube mari, dar fiecare are un efect negativ. Un alt cutremur a avut loc la noi în țară, care s-a resimțit chiar și în București.

Cutremur resimțit în București

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a anunțat că în țara noastră s-a înregistrat un nou seism în această dimineață. Seismul s-a produs în Buzău, zona seismică Vrancea, dar specialiștii au anunțat că acesta s-a simțit și în Capitala țării.

Cutremurul a avut loc la adâncimea de 138 de kilometri, la ora 06:33:19 și a avut o magnitudine de 3,4. Seismul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 61km E de Brașov, 69km NE de Ploiești, 122km N de București, 123km S de Bacău, 128km V de Brăila, 131km V de Galați, 140km NE de Pitești, 176km E de Sibiu, 187km N de Ruse, 205km SV de Iași.

Cel mai puternic cutremur din acest an s-a produs pe data de 16 ianuarie, dar nici acesta nu a provocat probleme. Seismul a avut loc la o adâncime de 140 kilometri și o magnitudine de 4,4, tot în zona Vrancea, renumită pentru astfel de fenomene naturale.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 70 km est de Braşov, 101 km sud de Bacău, 91 km nord-est de Ploieşti, 123 km vest de Galaţi, 124 km nord-vest de Brăila şi 143 km nord de Bucureşti.

Ce facem în caz de cutremur

În timpul unui cutremur, cel mai important este să ne păstrăm calmul. Trebuie să fim liniștiți și să îi îndemnăm și pe cei din jur să fie la fel. Dacă ne aflăm afară, trebuie să rămânem acolo, iar dacă ne aflăm înăuntru, ar fi bine să nu ne apropiem de ferestre, de piesele de mobilier și să deschidem ușa pentru a nu se bloca.

Dacă ne aflăm în mașină, ar trebui să plecăm din zona cu clădiri, să alegem un loc deschis și să stăm departe de linii de electricitate, de poduri. În mijloacele de transport în comun, ar fi bine să nu ne aglomerăm la ieșire și să avem răbdare.

Comments are closed.