Știri

Cutremur în România. Unde s-a produs și ce magnitudine a avut

Un nou cutremur s-a produs în țara noastră, chiar la miezul nopții, ora locală 00.00.11, în zona seismică Vrancea, Buzău. Potrivit datelor transmise de către Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul a avut magnitudinea de 2,2 grade și s-a produs la adâncimea de 118 kilometri.

Cutremur în România

În ziua de 24 Februarie 2022, la ora 00:00:11 (ora locală a României), s-a produs în zona seismică Vrancea, Buzău, un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.2, la adâncimea de 118km. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 65km E de Brașov, 75km NE de Ploiești, 117km S de Bacău, 125km V de Brăila, 127km V de Galați, 128km N de București, 146km NE de Pitești, 179km E de Sibiu, 193km N de Ruse, 199km SV de Iași.

Predicţii despre marele cutremur care va lovi România

Prof. Dr. Ing. Gheorghe Mărmureanu a făcut predicții despre marele cutremur care va lovi țara noastră. Seismologul a anunțat că nu se pune problema unui cutremur catastrofal mai devreme de anul 2040. Tot el a precizat că nu ar trebui să ne îngrijorăm din cauza faptului că se petrec tot mai des seisme în țara noastră, atât timp cât acestea sunt mici.


Shakira i-a dat fatala lui Pique. Nimeni nu se astepta sa se razbuna așa>>>>

Eu am spus că viitorul mare cutremur este în jur de 2040, adică un cutremur cu magnitudinea de peste 7 şi ceva. Din punctul meu de vedere nu se pune problema unui cutremur catastrofal până la această dată, a spus prof. dr. ing. Gheorghe Mărmureanu la Antena 3.

Seismul despre care vorbește specialistul va avea o magnitudine de peste 7 pe scara Richter, spune acesta, dar tot el precizează că acest lucru depinde de o multitudine de factori și parametri, precum: ora, anotimpul, locația, epicentrul.

În țara noastră, statistic, cutremure cu magnitudinea 6 și peste apar în Vrancea (aproximativ) la fiecare 10 ani, cutremure cu magnitudinea 7 la fiecare 33 ani, în timp ce cutremurele cu magnitudinea (peste) 7,5 la fiecare 80 de ani.

Comments are closed.