Știri

Cutremur în România! Mesajul ISU în miez de noapte: “Păstrați-vă calmul, pot urma replici”

A fost cutremur de 4,3 pe scara Richter în România. Seismul s-a produs la ora 00.30, în zona seismică Vrancea, Buzău. Potrivit datelor furnizate de către Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul s-a produs la adâncimea de 128 de kilometri.

Cutremur de 4,3 în România

În noaptea de marți spre miercuri, în zona seismică Vrancea s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 4,3 pe scara Richter. În primă fază, magnitudinea seismului a fost estimată la 5,1, ulterior la 4,7 pe scara Richter.

Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului INCDFP a transmis:

În ziua de 26 Mai 2021, la ora 00:30:37 (ora locală a României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZAU un cutremur mediu cu magnitudinea ml 4.3, la adâncimea de 131km. Intensitate: IV

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 72km E de Brasov, 75km NE de Ploiesti, 118km V de Braila, 119km S de Bacau, 119km V de Galati, 126km N de Bucuresti, 150km NE de Pitesti, 187km E de Sibiu, 191km N de Ruse, 199km SV de Iasi.

ISU București-Ilfov a transmis o atenționare pe Facebook, imediat după producerea seismului. Oamenii au fost atenționați că pot urma replici.

În urmă cu puțin timp s-a produs un cutremur. Păstrați-vă calmul, pot urma replici ale cutremurului. În acest moment efectuăm recunoașteri în teren pentru a identifica posibile pagube, a transmis ISU București-Ilfov în miez de noapte.

Iată câteva reacții pe Facebook din partea oamenilor:

S-a simțit…dar bine ca a fost scurt… Să sperăm că nu urmează și alte replici… București

București sector 1,bine ca durat puțin

Cei care aveți animale, au avut vreo reacție? Câinii parca simt și se vaita cateva secunde înainte de cutremur.

S-a simtit…destul de bine..dar bine ca a fost scurt…Buzau

La 40 km de Bucuresti spre Oltenita, Jud Calarasi s-a simtit

Comments are closed.