Știri

Daune uriașe în cazul muncitorului de 36 de ani ucis în Onești. Cât cere familia de la MAI

Familia muncitorului de 36 de ani luat ostatic și mai apoi ucis într-un apartament din Onești, Bacău cere daune morale de la Ministerul de Interne. Avocatul familiei a fost cel care a dat publicității sumele pe care familia o solicită pentru pierderea suferită.

Daune uriașe în cazul muncitorului ucis la Onești

Avocatul familiei, Adrian Cuculis, a declarat că aceasta pretinde despăgubiri morale în valoare de 2.000.000 de euro. Este vorba despre bani pe care familia îi cere de la Ministerul de Interne.

Suma este imputată celor care au participat la operațiunea din data de 1 martie, de la apartamentul din Onești. Sunt vizați criminalul și două instituții: Inspectoratul Județean de Poliție și Ministerul Afacerilor Interne.

S-au făcut primele cereri în dosarul Oneşti de constituire că parte civilă. Fratele uneia dintre victimele omorâte în apartamentul din Oneşti de către Moroşanu, solicită de la poliţiştii implicaţi în operaţiunea de salvare, dar şi de la conducerea Poliţiei şi Minister, alături de Moroşanu, plata unor daune de 2.000.000 de euro cu titlu de despăgubiri morale, a declarat avocatul familiei, potrivit Adevărul.

Practic, Paul, fratele decedatului cere 1.000.000 de euro, soția lui Paul (cumnata decedatului) cere 500.000 de euro, iar pentru fiecare copil se cere câte 250.000 de euro.

Muncitori luați ostatici și uciși în Onești, Bacău

Cazul care a cutremurat România. Doi bărbați, muncitori, au fost luați ostatici și uciși într-un apartament din orașul Onești, din județul Bacău. Unul avea 36 de ani, iar celălalt 52 de ani. Ambii se aflau în timpul serviciului și lucrau la instalația electrică a unui apartament care aparținea firmei angajatoare.

La un moment dat în apartament a intrat fostul proprietar, care pierduse locuința în Instanță, i-a legat cu mâinile la spate, folosindu-se de niște coliere de plastic și i-a amenințat cu un cuțit. Agresorul a sunat apoi la Poliție și a amenințat că îi va ucide pe cei doi dacă nu primește înapoi locuința, sau contravaloarea acesteia.

Polițiștii s-au mobilizat, la fața locului fiind trimis și un negociator, care însă nu a reușit să-l convingă pe agresor să renunțe la intențiile sale.

Totuși, lucrurile păreau a se calma, până în momentul în care unul dintre ostatici a cedat nervos și l-a lovit cu piciorul pe agresor. Acela a fost momentul în care ambii au fost înjunghiați de mai multe ori, unul decedând la fața locului.

Gheorghe Moroșanu, autorul celor două crime din Onești, a fost reținut pentru infracțiunea de omor calificat.

Comments are closed.