Știri

David Popovici, campion mondial la 100 m! Performanță istorică

Dublă istorică înregistrată de David Popovici! Adolescentul a câștigat a doua medalie la Campionatele Mondiale de natație, în finala probei de 100 de metri liber, considerată regina înotului! 47.58 a fost timpul scos de fenomenul sportului românesc!

David Popovici, campion mondial și la 100 m

David Popovici ne-a ținut cu sufletul la gură! Sportivul a intrat în bazin pentru ultima cursă la aceste Campionatele Mondiale. Pe culoarul al 4-lea, cel al favoritului, fenomenul sportului românesc a reușit un finiș excepțional, întrecându-i în ultimele clipe pe francezul Maxime Grousset (47.64) și pe canadianul Liendo Edward (47.71). A terminat la mai puțin de 10 centimetri de Grousset.

Luni, 20 iunie, David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 de metri liber. Tânărul în vârstă de 17 ani a devenit primul campion mondial din istoria României, stabilind al 4-lea timp din istoria probei.

David Popovici și-a respectat statutul de mare favorit la Mondialele de Natație de la Budapesta și a bifat o performanță uluitoare. În toată istoria acestei competiții, un singur om a reușit să câștige probele de 100 și 200 metri liber la aceeași ediție și acesta este americanul Jim Montgomery, care a făcut acest lucru tocmai în 1973, la prima ediție a CM, desfășurată la Belgrad.

Popovici s-a calificat în semifinală cu primul timp, înaintea lui Caleb Dressel

Marele rival al lui David Popovici, Caleb Dressel, celebrul campion olimpic la această probă, s-a retras în semifinale, din cauza unor probleme medicale. Este important de precizat că acesta se calificase în semifinală cu al doilea timp, primul fiind al lui David Popovici.

David Popovici a luat startul în cursa de 100 de metri liber de pe culoarul patru, același de pe care a reușit marea performanță în proba de la 200 de metri liber.

Popovici a doborât de două ori recordul mondial de 100 m liber junior la Campionatele Europene de înot de juniori din 2021 de la Roma, Italia.

Performanța l-a făcut pe Popovici să fie cel mai rapid om din lume în 2021, depășindu-l pe Kliment Kolesnikov.

Comments are closed.