Media

De ce a murit, de fapt, Anda Călugăreanu. Artista ar fi încercat să se sinucidă

Anda Călugăreanu a fost una dintre cele mai iubite interprete din țară. Celebra artistă a plecat din această lume după lungi suferințe, iar moartea ei a șocat pe toată lumea. Avea doar 45 de ani și lăsase în urmă un copil și un soț îndurerat, care au plâns-o ani întregi.

Anda Călugăreanu a avut cancer

Anda Călugăreanu a fost o artistă iubită de o țară întreagă, iar dispariția ei fulgerătoare, la doar 45 de ani, a lăsat un gol imens în sufletele tuturor. Vestea că a plecat din această lumea a uimit pe toți cei care o cunoșteau și o iubeau. A dus o viață plină de greutăți, iar ultimii ani au fost foarte grei.

Anda Călugăreanu a crezut la început că este vorba despre o răceală, dar problemele începeau să se agraveze și durerile se intensificau. Niciun medic nu reușea pe atunci să pună un diagnostic și artista se simțea tot mai rău.

După ce au mers la mai mulți medici, abia în Grecia au aflat că are cancer la plămâni care, apoi, s-a extins și la ficat. Anda nu a știut ce boală are cu adevărat, pentru că familia a vrut mereu să o protejeze. Soțul ei se simțea neputincios și ajunsese să se învinovățească pentru tot ce se întâmpla.

“Ne-am dus la spitalul de plămăni, unde i s-a făcut o analiză destul de traumatizantă. Era ca un fel de operaţie. A durut-o foarte tare, şi trei zile a expectorat sânge. Peste o săptămănă urma să primim rezultatul investigaţiei. Ne-am dus, dar ni s-a spus că analiza se pierduse. Îmi venea să-i omor pe medici. Anda n-a vrut să repete investigaţia. Am mers şi la alţi doctori, dar niciunul nu ne-a pus un diagnostic. Abia în Grecia mi s-a spus că are cancer. Ea a ştiut tot timpul că este grav bolnavă, deşi nu i-am zis exact ce are. Ne minţeam unul pe altul. Ne făceam că nu ştim. Avea dureri aşa de mari, încât nici eu nu mai suportam.”, a mărturisit Alexandru Medeleanu.

Anda a încercat să se sinucidă

Anda nu a mai suportat durerile și a încercat chiar să se sinucidă cu ajutorul unei batiste, pentru a-și curma suferința. Din fericire, a fost salvată la fix de către soțul ei din acel moment, care ar fi regretat toată viața lui dacă ar fi avut parte de un așa sfârșit tragic.

Fiica sa a fost cea care a văzut-o în ultimele momente de viață, care au marcat-o tragic și pe care nu le va uita niciodată.

„Avea momente, din cauza durerii, în care își dorea practic moartea. Voia să plece mai repede, pentru că avea dureri foarte mari. Ajunsese la morfină deja. Au fost niște momente foarte grele. Mi-a murit în brațe. M-a marcat, da. A fost foarte greu.”, a mai declarat Ioana Tufaru pentru Ciao.

Cea mai mare dorință a sa a fost ca Anda să nu ajungă pe mâinile tatălui ei biologic, dar nu s-a putu. Deși soțul ei de atunci, Alexandr Medeleanu, a încercat să o înfieze, nu s-a putut pentru că tatăl Ioanei Tufaru nu a fost de acord cu asta.

Anda și-a mai dorit și ca numele ei să nu fie uitat, iar cei dragi au încercat să-l păstreze viu. În acest moment, Ioana Tufaru lucrează la o carte despre mama ei, împreună cu Ilinca Teodorescu, care speră că îi va bucura pe fanii regretatei sale mame.

Comments are closed.