Magazin

De ce nu este bine să porți negru. Vezi dacă și tu faci această greșeală

De ce nu este bine să porți negru. În alegerea culorilor vestimentare mergem de multe ori pe preferințe, în funcție de cum ne este starea de spirit, dar contează și mult ocazia pentru care ne îmbrăcăm într-un fel sau altul. Culorile vorbesc mult despre cum ne simțim și ce vrem să transmitem, dar există două non-culori care ascund niște semnificații mai profunde.

De ce nu este bine să porți negru

Negru este o non-culoare care ne poate face mai mult rău decât bine. În ciuda faptului că hainele negre ne fac să trecem neobservați în mulțime, spre deosebire de cele vesel colorate, negru nu ne aduce beneficii decât foarte rar.

Nu este bine să purtăm negru pentru că atragem energiile din jur ca un burete. Este recomandat să nu purtăm haine negre în public, în spații deschise și aglomerate, sau în spații închise cum ar fi mall-urile.

Dintotdeauna s-a promovat ideea că negru este clasic, negru merge la orice și, de ce să nu recunoaștem, negru subțiază corpul. Practic, dacă nu suntem mulțumiți de cum arătăm, ni se pare că avem câteva kilograme în plus, problema își mai pierde din intensitate dacă purtăm haine negre.

Totuși, cât de bine este să ne îmbrăcăm în negru și cum ne poate influența această non culoare. Ei bine, sunt câteva ocazii când este indicat să purtăm negru, în rest este recomandat să evităm hainele terne. Purtăm negru când vrem să captăm energiile din jur, de exemplu suntem în natură, la aer liber și ne recreem.

Negru înseamnă și doliu

În România negru înseamnă și doliu. Cei care au pierdut pe cineva drag poartă haine negre la înmormântare, și încă 40 de zile, sau un an după tristul eveniment. Se consideră că acesta este un gest dedicat celui care a trecut în neființă, dar ceva ce nouă nu ne aduce niciun beneficiu.

De aceea, sunt persoane care înlocuiesc hainele negre cu unele închise la culoare, dar nu negre, sau care conțin negru și o pată de culoare, pentru a nu capta energiile negative din jur.

În sens opus, albul este o non-culoare ce se poate purta mult mai des, pentru că are calitatea de a respinge energiile din jur și, în felul acesta, de a ne proteja.

Comments are closed.