Știri

Decizia mult așteptată: pensiile speciale cu fost eliminate

Astăzi, 17 februarie, parlamentarii au luat o decizie ult așteptată și foarte controversată: pensiile speciale au fost eliminate. Proiectul de lege acceptat a fost cel al PSD, ulterior fiind completat cu amendamente din proiectele depuse de USR și PNL. Unul dintre aceste amendamente prevede eliminarea sumelor deja date în plată.

Pensiile speciale ale deputaților și senatorilor au fost eliminate

Această decizie a fost una îndelugn controversată, iar mulți români considerau că nu va fi vreodată adoptată. Iată că astăzi parlamentarii au votat în unanimitate eliminarea acestora. Inițiativa legislativă a fost adoptată cu 357 de voturi pentru și niciun vot împotrivă.

Parlamentarii UDRM, 30 la număr, au fost prezenți în sală însă au ales sp nu voteze.

Cu toate acestea, unii deputați nu au fost foarte optimiști cu privire la punerea în aplicare a acestie inițiative legislative. Un deputat .NL susține că legea, în această formă, va avea mari probleme de constituționalitate și ar putea fi atacată la CCR:

„Eu am mai văzut filmul ăsta în legislatura trecută de două ori. Două legi, ambele votate cu mâna sus de tot Parlamentul care nu au produs efecte pentru că după au fost atacate la CCR și am constatat că sunt neconstituționale. Actualul proiect, care a fost amendat și care prevede inclusiv oprirea celor aflate în plată, din punctul meu de vedere va avea mari probleme de constituționalitate. Dacă ne-am fi dorit cu toții să nu facem decât a ne lovi unul pe altul și am fi colaborat eu sunt convins că astăzi puteam avea o lege constituțională.”, a declarat Florin roman, deputat PNL.

Și senatoarea Diana Șoșoacă este de părere că această lege nu va trece de Curtea Constituțională. Ea susține că singura soluție ar fi să se facă o lege constituțională care să fie susținută de juriști foarte buni.

Ludovic Orban a declarat că Parlamentul are în sfârșit ocazia să intre din nou în slujba cetățenilor români.

Comments are closed.