Știri

Decizie de ultimă oră! S-a votat propunerea de premier

După ce s-a decis ca Premierul să se schimbe prin rotație între PNL și PSD, se pare că a avut loc și o ședință în care a fost aleasă prima propunere pentru această funcție. Astfel, liberalii au ales și susțin că ar trebui ca unul de-ai lor să fie prima dată la conducerea Executivului.

Florin Cîțu, prima propunere de premier

Liberalii au susținut în această seară o ședință pentru a stabili propunerea de premier în viitorul guvern PSD-PNL-UDMR. PSD-iștii ar fi cerut ca funcția să se împartă, iar PNL ar fi de acord cu această soluție, însă primul care ocupă funcția ar trebui să fie un liberal.

Astfel, surse liberale care au participat la ședință au declarat că PNL-iștii și-ar fi prezentat condiția și au decis pe cine trimit în lupta către funcția de premier. Florin Cîțu a anunțat că el rămâne singura propunere de conducător al Executivului. Propunerea urmează să ajungă la președinte și rămâne de văzut ce decizie ia Klaus Iohannis, dar și dacă social-democrații se supun condiției impuse de opozanți.


Shakira i-a dat fatala lui Pique. Nimeni nu se astepta sa se razbuna așa>>>>

”S-a votat decizia de a avea un sistem alternativ de premier, cu prima propunere venită din partea PNL. Asta este decizia. În acest moment, vedem dacă schimbăm mandatul. În acest moment, eu sunt propunerea PNL pentru a fi premier. Dacă PSD se opune, vedem atunci. Propunerea noastră merge la președinte.”, a spus Florin Cîțu.

La finalul ședinței s-a constatat că au fost 4 abțineri și 2 voturi împotrivă. Nu s-a votat și varianta flexibilizării mandatului, astfel încât să fie luate în calcul și alte nume din partid decât Florin Cîțu. Astfel, acesta este singurul nume care merge la președintele Klaus Iohannis.

Florin Cîțu a mai subliniat faptul că prioritatea de acum este formarea unui nou Guvern și împărțirea Ministerelor în cel mai scurt timp. Tot Florin Cîțu a fost cel care a anunțat că discuțiile cu PSD despre premier vor începe mâine. Astfel, social-democrații vor alege și eu un singur nume care să îi reprezinte.

Comments are closed.