Știri Sănătate

Decizie radicală! Iohannis l-a desemnat pe Florin Cîțu ministru interimar al Sănătății

După demiterea din funcție a lui Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății, schimbările au început să apară. La doar câteva ore de la eveniment, Klaus Iohannis a luat o decizie radicală: l-a numit ministru interimat al Sănătății pe premierul țării, Florin Cîțu.

Florin Cîțu, ministru interimar

Premierul a anunțat că va prelua el funcția de ministru interimar. Președintele a semnat decretul în acest sens, ceea ce înseamnă că Florin Cîțu preia responsabilitățile din domeniul Sănătății.

“Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 14 aprilie 2021, decretul de desemnare a domnului Florin-Vasile Cîţu, prim-ministru, ca ministru al sănătății, interimar”, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Inițial, premierul l-a propus pe Dan Barna pentru funcția de ministru interimar. Co-președintele Alianței USR-PLUS a refuzat această propunere de a-și asuma o astfel de responsabilitate, motiv pentru care Florin Cîțu a decis să preia el conducerea în acest sens.

Președintele Klaus Iohannis a acceptat această propunere și l-a numit în funcție pe Florin Cîțu. El rămâne la conducere până când va fi numit un nou ministrul al Sănătății, care să preia atribuțiile ce i se cuvin.

Florin Cîțu și-a luat deja în serios noua funcție provizorie și cu toţi directorii DSP şi a discutat cu o parte din conducerea Ministerului Sănătăţii. Mai mult, mâine se va întâlni cu toţi directorii spitalelor COVID și vor fi discutate cele mai importante subiecte, precum locurile de la ATI și alte aspecte legate de pandemia de coronavirus.

„Odată cu propunerea de revocare din funcţia de ministru a lui Vlad Voiculescu am trimis domnului preşedinte şi propunerea de numire a domnului Dan Barna în funcţia de ministru interimar al Sănătăţii. Având în vedere refuzul domnului Dan Barna de a îşi asuma această responsabilitate în acest moment, am înaintat o nouă propunere în persoana mea, propunere care a fost acceptată de către domnul preşedinte. Astfel, o să preiau interimatul Ministerului Sănătăţii până când colegii noştri de coaliţie vor numi un ministru care să preia aceste atribuţii. În acest sens am avut deja o întâlnire cu o parte din conducerea Ministerului Sănătăţii, iar mâine o să am o întâlnire online una cu toţi directorii DSP şi cu toţi directorii spitalelor COVID. În continuare rămâne o prioritate pentru noi, în această perioadă dificilă, să asigurăm cele 1.600 de paturi pentru terapie intensivă şi în acelaşi timp să gestionăm această perioadă dificilă. Tot mâine vom avea şedinţă de Guvern pentru că sunt mai multe acte normative importante pentru toţi românii care trebuiesc adoptate. O parte dintre ele care vin de la Ministerul Sănătăţii, altele acte normative care nu suportă amânare”, a declarat Florin Cîțu.

Știre în curs de actualizare

Comments are closed.